fbpx

Ministrul de Finanțe își cere scuze „pentru orice confuzie” privind creșterea salariilor profesorilor

Ministrul de Finanțe își cere scuze „pentru orice confuzie”, după ce pe site-ul instituției a fost publicat un proiect greșit de OUG care prevedea creșterea salariilor profesorilor cu doar 8%, de la 1 ianuarie, potrivit BizyDay.

La câteva zeci de minute după ce presa a transmis informația, Ministerul de Finanțe a revenit și a publicat un alt document care prevede o creștere de 13%. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Marcel Boloș și-a cerut scuze pentru confuzie și a precizat că eroarea a fost rectificată.

„În legătură cu Proiectul Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru prorogarea unor termene, publicat în consultare pe site-ul Ministerului Finanțelor în cursul acestei zile, vă aducem la cunoștință că a survenit o eroare materială în conținutul acestuia. Conform informațiilor corectate, salariile profesorilor vor crește cu 13% de la 1 ianuarie 2024. Eroarea a fost identificată și corectată în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru orice confuzie pe care această situație a putut-o cauza. Versiunea corectă a ordonanței de urgență este acum disponibilă pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor”, a spus ministrul de Finanțe.

În prima fază, Ministerul de Finanțe a publicat un proiect de ordonanță de urgență care prevedea creșterea salariilor profesorilor și personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic cu doar 8%, de la 1 ianuarie, comparativ cu 13% cât era anunțat inițial.

Și purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a descris drept „o eroare materială” faptul că în proiectul de ordonanță publicat de Ministerul Finanțelor apare o mărire doar cu 8% pentru salariile profesorilor, în loc de 13% cum se angajaseră public guvernanții.

„Majorarea salariilor profesorilor este un angajament care va fi onorat, etapizat. A fost o eroare materială în comunicatul Ministerului de Finanțe, care va fi îndreptată, apropo de cuantum, de procent”, a declarat Stroe, într-o conferință de presă.

Salariile profesorilor vor fi mărite cu 13% de la 1 ianuarie, urmând ca restul de 8% să fie din luna iunie a insistat purtătorul de cuvânt al PNL.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.