fbpx

Rușii au bombardat o şcoală din regiunea Doneţk

Invadatorii ruşi au bombardat o şcoală din oraşul Chasiv Yar din regiunea Doneţk, anunţă Ukrinform, potrivit News.ro.

Declaraţia a fost făcută de şeful Administraţiei militare regionale din Doneţk, Pavlo Kyrylenko, pe Telegram, transmite corespondentul Ukrinform.

„Şcoala nr. 17 din Chasiv Yar a devenit o altă ţintă pentru ocupanţii ruşi. În această dimineaţă, şcoala a intrat sub focul inamicului: au fost avariate vestiarele, sala de sport şi ferestrele. Din fericire, nu au fost raportate victime”, a scris Kyrylenko.

În plus, două proiectile inamice au lovit satul Nove. Şase case individuale au fost raportate ca fiind avariate.

În ultima zi, trupele ruseşti au lansat două atacuri cu rachete şi şase atacuri aeriene. De asemenea, inamicul a deschis focul cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) de peste 20 de ori, şi anume asupra infrastructurii civile din regiuni precum Harkov, Zaporizhzhia şi Kherson. Au fost raportate victime în rândul civililor. ameninţarea loviturilor aeriene şi cu rachete persistă pe întreg teritoriul Ucrainei. În direcţiile Volyn, Polissia, Siverskyi şi Slobozhanskyi, situaţia a rămas mai degrabă neschimbată.

Nu au fost detectate grupări ofensive inamice. La 16 ianuarie 2023, în apropierea graniţei cu Ucraina, unităţile aeriene ruse şi belaruse au început exerciţii militare comune, la care au participat avioane de luptă ale celor două ţări.

Potrivit Statului Major General, sub pretextul exerciţiilor comune, Rusia şi-a consolidat gruparea aeriană din Belarus. Astfel, ameninţarea unor lovituri aeriene şi cu rachete din spaţiul aerian al Belarusului este în creştere. Peste 30 de localităţi au fost supuse tirurilor inamicului cu tancuri, mortiere şi artilerie, printre care Veterynarne, Zelene, Ternova, Starytsia, Vilcha, Budarky şi Topoli din regiunea Kharkiv, precum şi Seredyna Buda, Popivka, Pavlivka şi Kindrativka din regiunea Sumy. În direcţiile Kupiansk şi Lyman, invadatorii ruşi au bombardat peste 10 aşezări, şi anume Kotliarivka, Krokhmalne, Berestove şi Vilshana din regiunea Kharkiv, şi Novoselivske, Stelmakhivka, makiivka, Nevske şi Kreminna din regiunea Luhansk.

În direcţia Bakhmut, peste 15 aşezări au fost supuse focului inamic, inclusiv Rozdolivka, Krasnopolivka, Soledar, Krasna Hora, Bakhmut, Klishchiivka, Bila Hora, Kurdiumivka, Pivnichne şi Vesele din regiunea Doneţk.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.