fbpx

România, o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Echipa României a obținut o medalie de aur și trei medalii de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, clasându-se pe locul al treilea între țările europene, anunță Societatea de Științe Matematice.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2023 (EGMO 2023) s-a desfăşurat în perioada 13-19 aprilie 2023, în Portorož, Slovenia.

Potrivit anunțului făcut de Societatea de Științe Matematice, România a fost reprezentată de elevele Anca Boiangiu și Aida Mitroi (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti), Mara-Ioana Zaharia (Colegiul Național ,,Vasile Alexandri”, Galați) şi Mădălina-Gabriela Pîrvulescu (Colegiul Național ,,Frații Buzești”, Craiova). Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună (redactor șef Gazeta Matematică), având ca adjunct prof. Anca Băltărigă (Liceul Internațional de Informatică Bucureşti).
Rezultatele obţinute au fost foarte bune: o medalie de aur – Anca Boiangiu şi trei medalii de argint – Mara-Ioana Zaharia, Mădălina-Gabriela Pîrvulescu şi Aida Mitroi.
În clasamentul pe naţiuni România s-a clasat pe locul 3, între țările europene și locul 6, între toate țările participante. Aceste rezultate, obținute de către o echipă în care nu a mai fost prezentă niciuna dintre componentele echipei de anul trecut (situată pe primul loc), confirmă încă o dată valoarea școlii românești de matematică în ceea ce privește pregătirea pentru performanță.
Olimpiada  de Matematică pentru Fete 2023 (EGMO 2023) s-a desfăşurat în perioada 13-19 aprilie 2023, în Portorož, Slovenia.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.