fbpx

Robert Sighiartău: ”De mâine, fără mască la școală!” Pe ce și-a bazat deputatul acest anunț

”De mâine, fără mască la școală!” a anunțat pe Facebook deputatul PNL Robert Sighiartău. El nu a oferit în postare alte detalii cu privire la acest anunț.

Ulterior, deputatul și-a editat postarea și a înlocuit cuvântul ”mâine” cu ”miercuri”.

Contactat telefonic de Educație Privată, Robert Sighiartău a explicat, însă, că nu știe să existe vreo decizie formală în acest sens. El a precizat că și-a bazat postarea doar pe faptul că de mâine încetează starea de alertă.

”De mâine, starea de alertă nu mai e în vigoare. Informația o am de la Nelu Tătaru. În mod normal, autoritățile pot oferi recomandări, dar nu pot obliga”, a declarat Sighiartău pentru Educație Privată.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie. El nu a dat, însă, vreun detaliu despre cum se va renunța la restricții.

La rândul său, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a precizat anterior că masca de protecție la interior va fi printre ultimele măsuri sanitare la care autoritățile vor renunța.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a făcut publice propunerile sale de relaxare, după ridicarea stării de alertă. Conform acestora, eliminarea obligației de purtare a măștii era valabilă doar pentru spațiile deschise, iar masca la interior urma să rămână o cerință obligatorie.

Până în acest moment, autoritățile nu au făcut vreun anunț oficial cu privire la eliminarea măștii de protecție în școli.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.