fbpx

Regele Charles: Lipsa educației vocaționale în școli este o mare tragedie

Regele Charles a criticat lipsa educației vocaționale în școli, în timpul apariției sale într-o ediție specială a emisiunii BBC The Repair Shop.

În episodul care va fi difuzat miercuri de BBC, el laudă valoarea competențelor tehnice și a uceniciei și descrie lipsa educației vocaționale drept o „mare tragedie”, relatează The Guardian.

Comentariile sale au fost făcute în timpul filmărilor la Dumfries House din Scoția, înainte de moartea reginei, când era încă prinț de Wales.

În The Repair Shop: A Royal Visit, actualul Rege Charles cere ajutor de la prezentatorul Jay Blades și de la echipa sa pentru a repara un ceas cu suport din secolul al XVIII-lea și o bucată de ceramică Wemyss Ware făcută pentru jubileul de diamant al Reginei Victoria.

Pe parcursul episodului, Majestatea Sa este filmat întâlnind studenți din programul de meșteșuguri de construcție a Fundației Prințului, o inițiativă de formare care învață abilități tradiționale, inclusiv fierărie, piatră și sculptură în lemn.

El spune: „Încă cred că marea tragedie este lipsa de educație vocațională în școli, de fapt nu toată lumea este făcută pentru domeniul academic.

„Știu de la Prince’s Trust, am văzut diferența pe care o putem face pentru oamenii care au abilități tehnice de care avem nevoie tot timpul, am cea mai mare admirație pentru oameni.

„Cred că asta a fost cea mai mare problemă, uneori se uită. Uceniciile sunt vitale, dar oamenii au abandonat ucenicia dintr-un anumit motiv. Ea le oferă oamenilor o satisfacție intensă și recompensă.”

„Cred că este de partea bună în ceea ce privește educația”, a comentat spusele Regelui autorul și istoricul Sir Anthony Seldon. „Este progresist și holistic. A fost un campion de-a lungul vieții al aptitudinilor și al oamenilor care își folosesc capul, inima și mâinile.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.