fbpx

Record vechi de 30 de ani, doborât de un elev al Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

foto: Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Un elev de clasa a XII-a a doborât recordul Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia la tracţiuni, vechi de peste 30 de ani, a anunțat instituția de învățământ pe Facebook.

„Elev sergent Andrei Aloman a doborât recordul colegiului militar la tracțiuni. Andrei a reușit să execute 36 de tracțiuni, vechiul record, înregistrat înainte de anii ’90, fiind de 31 de tracțiuni. Pentru a reuși această performanță, Andrei s-a antrenat zilnic timp de opt luni și spune că și-a testat cu adevărat limitele din punct de vedere fizic”, au transmis reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elevul a declarat că „pentru început mi s-a părut interesant faptul că aș putea intra în istoria colegiului înregistrând această performanță. Mai apoi, încercarea mea nu s-a mai dorit a fi doar o doborâre a recordului, ci și să-mi depășesc limitele, pentru că atunci când te întreci cu tine însuți îți formezi un caracter puternic şi frumos.

„Pe lângă antrenamentul fizic intens, am avut și o dietă echilibrată, toate acestea ajutându-mă să ajung la condiția fizică necesară acestui efort. Dar, a trebuit să stabilesc un echilibru între antrenamente și școală, pentru a nu neglija sub nicio formă studiul”.

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia este continuatorul Liceului Militar „Mihai Viteazul”, înfiinţat în anul 1919 la Târgu-Mureş, unde a funcţionat până în anul 1940, când a fost mutat la Timişoara. În anul 1947, şi-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară, însă a fost redeschis, în anul 1975, în garnizoana Alba Iulia, sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul”, potrivit Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.