fbpx

Rafila: Închiderea școlilor în martie 2020 a fost o decizie greșită. M-am opus vehement

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, la Antena 3, că închiderea școlilor în martie 2020, la începutul pandemiei Covid a fost o decizie greșită, lucru demonstrat, în opinia sa, în toate țările.

“Viaţa a demonstrat şi nu numai în România că a fost o decizie greşită, care a afectat şi probabil că va afecta şi în continuare modul de dezvoltare şi de evoluţie al copiilor, care au fost frustraţi nu numai de accesul la învăţătur,  ci au fost frustraţi de accesul la viaţa lor normală, la interacţiunea cu colegii, la interacţiunea cu profesorii. Sunt de acord că şcolile se pot închide secvenţial într-un moment de creştere exponenţială să opreşti creşterea”, a precizat ministrul Sănătăţii, citat de News.ro.

“Sunt mai multe astfel de situaţii. Tot timpul noi facem referire la o situaţie pe care la început nu o cunoşteam, nu ştiam amănunte despre boală, cum evoluează, cum se previne, când umblau toţi îmbrăcaţi în spitale în nişte costume de cosmonaut actual. A trecut timpul, boala a devenit mai uşoară.  A fost însă o decizie şi vă dau un exemplu cu care eu nu am fost de acord cu toate că eram şi membru într-un aşa zis comitet tehnico-ştiinţific de sprijin al celor care luau decizii în acel moment şi eu m-am opus vehement. A fost decizia închiderii şcolilor în martie 2020, când la un număr foarte mic de cazuri, erau 100 sau 200 de cazuri, s-a luat decizia închiderii şcolilor pentru o lungă perioadă”, a mai spus Alexandru Rafila. 

UPDATE:

Rafila, în iunie 2020: ”Este o măsură raţională să închizi şcolile”. În 2022: ”M-am opus vehement”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.