fbpx

Radu Szekely: Am primit mesaje în care am fost numit criminal, satanist sau, mai blând, naiv

Radu Szekely, consilier în Ministerul Educației, relatează, pe pagina sa de Facebook, că, după anunțurile privind modalitatea de reluare a cursurilor, a primit mesaje în care a fost numit criminal, satanist sau naiv de oamenii care nu sunt de acord cu măsurile.

Ce spune Radu Szekely:

Școlile cu procent de vaccinare sub 60% în rândul angajaților vor funcționa online. Pentru un timp.
Poate măsura justă ar fi fost, așa cum mi s-a sugerat și mie în multe mesaje, să fie suspendați toți profesorii nevaccinați. Să fie permis accesul în școli cu prezența fizică doar elevilor peste 12 ani vaccinați, ai căror membri de familie sunt toți vaccinați, iar pentru ceilalți să se organizeze învățare la distanță (online/hibrid, unde se poate, sau sub alte forme, mai vechi, prin corespondență). Cu alte cuvinte, și aici citez din mesajul unei colege, „Vrei să faci școală fizic? Vaccinează-te! Vrei să stai în pauze cu colegii, să vă distrați? Vaccinează-te! Ești părinte și vrei să facă școală fizic copilul tău, că aia online nu e școală? Vaccinează-te! Vaccinează-l! Dacă nu, atunci stai acasă!”

Cu puțină documentare juridică, însă, ne dăm seama că un minister nu poate impune o asemenea măsură fără Parlament. Rolul nostru este să asigurăm, nu să condiționăm, dreptul la educație. Un drept al copilului, al fiecărui copil.

Am primit mesaje în ultimele zile în care am fost numit criminal – pentru că „îmi forțați copiii să meargă la școală să se testeze”; satanist – pentru că mă obligați „să fiu cobai pentru Bill Gates”; sau, ceva mai blând, naiv – pentru că nu îmi dau seama că părinții vor folosi „salivă de la câine, dar nu-și pun copilul la experimentele voastre.”

Totuși, în câteva zile testele vor ajunge în școli și încercăm să mai adăugăm un strat de prevenție și de siguranță la măsurile pe care le știm deja. Pentru că școala în format fizic e cea mai bună variantă a ei. Întotdeauna.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.