fbpx

Protest în prima zi de școală, la Ministerul Educației

captură video Asociația Elevilor din Constanța

Noul an a început cu un protest la Ministerul Educației, condus de Ligia Deca. Zeci de elevi au scandat: „Fără transport, fără educație!”, „Ministerul Educației ne îngroapă Educația”.

Mai mulți elevi s-au strâns pentru a scanda nemulțumirea că au rămas fără transportul gratuit, transmite B1 TV. Evenimentul a fost promovat de Asociația Elevilor din Constanta, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din Bucuresti și Ilfov.

Elevii au adus cu ei lopeți, dorind să arate simbolic modul în care Ministerul Educației le îngroapă drepturile.

„Ne-am adunat pentru a primi transport gratuit pentru toți elevii din țară și suntem în jur de 50 de elevi din majoritatea județelor. Dorim să se aprobe Hotărârea de Guvern și să se aprobe transportul gratuit.Venim din Constanța, Vâlcea și câteva județe”, a precizat un elev pentru B1 TV.

Elevii acuză autoritățile că în unele localități sunt nevoiți să facă autostopul pentru a merge la școală, fapt ce le pune în pericol viața și că un alt caz Caracal s-ar putea întâmpla oricând:

„Ministerul Educației nu respectă dreptul la educație și ne taie transportul gratuit! Transportul meu este 12 lei zilnic dus întors! Primeam o sumă care nu ne acoperea transportul gratuit și mai sunt și alte localități unde nu există transport. În loc să suplimenteze cu microbuze, oferă această sumă forfetară care nu ajută la absolut nimic. Foarte multe persoane renunță la educație sau ajung să facă autostopul, ceea ce ar crea în continuare probleme de tipul celei din Caracal de acum câțiva ani”, a precizat un alt elev.

Elevii din 19 judeţe au rămas fără transport gratuit şi trebuie să scoată bani din buzunar pentru abonamente, din cauza unei hotărâri de Guvern.

Filip Havârneanu: „La ore ajunge cine poate. Ligia Deca nu discută cu transportatorii, că îi creste nivelul de stres”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.