fbpx

Profesorii să facă activități care contribuie la o rutină a lecturii, recomandă Min. Educației

Ministerul Educației recomandă profesorilor să facă activități care contribuie la o rutină a lecturii în rândul antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, pe tot parcursul lunii februarie. Îndemnul instituției vine în contextul Zilei Naționale a Lecturii.

„În luna februarie vă încurajăm ca, în plus față de discuțiile despre cărți și lectură, să inițiați activități care să contribuie la dezvoltarea unei rutine a lecturii în rândul antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor (cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă sau ilustrare de carte), precum și să promovați aceste demersuri pentru a-i inspira pe cei din jur să încerce ceva similar”, transmite Ministerul Educației.

Pot fi inițiate una sau mai multe activități precum:

– cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia;

– întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori;

– ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte;

– vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane;

– expoziții cu desene reprezentând personajele preferate dintr-o carte;

– discuţii despre drepturile de autor și scrierea creativă originală ;

– expoziții de carte organizate cu sprijinul editurilor și librăriilor.

„Pentru derularea acestor activități pe parcursul lunii februarie, dar și pe termen lung, în mod constant, ministrul Educației încurajează o abordare integrată prin colaborarea cu Palatele copiiilor, bibliotecile locale sau județene, organizațiile neguvernamentale, asociațiile de părinți, consiliile județene/al Municipiului București, consiliile elevilor, companii și/sau orice alte entități interesate de promovarea lecturii”, se precizează în comunicatul instituției.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.