fbpx

Profesor universitar, mesaj exasperat către genul de negaționist care nu poartă mască: ”Băi, nesimțitule!”

Cristian Păun, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur adresat celor care refuză să poarte mască de protecție pentru că o consideră ”botniță” și  nu cred în coronavirus.

Mesajul scris de profesorul universitar:

Băi nesimțitule!

Băi nesimțitule de te simți stresat de masca de pe gură și nas. Botniță, cum îi spui tu, clămpănind filozofic din urechi. Tu, care nu te simți liber dacă te invit să stai la distanță de mine. Sau îți iau temperatura.

Știi tu, mă nătângule, lipsit de încredere, ce înseamnă să fii în prima linie, aia roșie prin spitale, pe căldurile astea? Să porți 4-5 ore un costum în care transpiri ca un porc. Curge apa pe tine. Din tine. Vreo 2 litri minim. În orele alea. Nici la toaletă nu poți merge. Să porți pamperși pentru a nu da tot echipamentul ăla jos de pe tine.

Știi tu, băi nesimțitule de porți masca la ceafă sau faci scandal de ești trimis după ea, ce înseamnă să fii detașat departe de familie, în alte localități, în alte spitale? Să pleci de lângă cei dragi, știind că poate nu mai vezi vreodată marea cu ei? Să vezi cum cei de lângă tine cad infectați pentru că au lăsat garda jos pentru câteva secunde. Să vezi cum, din cei de care ai grijă, cei mai mulți mor, fără ca tu să ai ce face? Departe de cei dragi. Te gândești la asta? Cum e să ai concediu din anii trecuți și să nu poți să îl ceri. Să afli cum prietenii tăi, ignorând și negând totul, dansează fițoși și fără grijă la mare, pe tejghele.

Și pentru ce, băi nesimțitule? Că nu poți fără club sau băute pe plajă? Nu poți fără bere la terase? Te mănâncă în fund să te foiești de la munte la mare?

Da știu, mai bine negi că astfel de lucruri există. Că sunt reale. Că se întâmplă zi de zi. Tot mai des. Poate așa, negând, te simți tu mai bine în nesimțirea ta. Ai sufletul împăcat.

Te amăgești, însă. Și pentru că ești tu nesimțit și iresponsabil, spitalele sunt tot mai pline. Medicii și asistenții tot mai neputincioși… Lucrurile astea chiar există. Nu le mai nega!

Băi nesimțitule!