fbpx

Prof. Anda Irina Sturza: Mergeți la țară să vedeți cum învață elevii de la profesori cu 4 la Titularizare

Anda Irina Sturza, profesoară de filosofie la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, a declarat marți, pentru B1 TV, că profesorii continuă greva pur și simplu pentru că Guvernul nu a răspuns revendicărilor lor.

 Sturza a mai susținut că în mediul rural nu mai sunt profesori de fizică, biologie, chimie, sport, arte plastice, așa că aceste materii sunt predate de profesori de limba română sau de matematică. Deficitul de cadre didactice este foarte mare în mediul rural, a insistat aceasta: „V-aș ruga să mergeți la țară să vedeți în școlile de acolo cum arată ”România Educată” și cum învață copiii matematică și informatică de la cadre didactice necalificate sau care au luat 4 sau 5 la titularizare”.

„Nu mă interesează politica și nu fac politică, eu vreau doar ca oamenii pe care eu i-am votat și i-am ales să mă reprezinte chiar să mă reprezinte și să plece urechea la ce spun eu, nu să-mi bage pumnul în gură”, a mai declarat profesoara de filosofie Anda Irina Sturza.

 „Noi am venit cu o cerință clară, anume ca salariul profesorului debutant să ajungă la 4.000 de lei net apoi toate celelalte drepturi pentru personalul nedidactic, pentru personalul auxiliar, care trăiește din salarii de mizerie. Am cerut lucruri la care nu s-a răspuns, efectiv am fost trimiși acasă: ”mergeți la catedră, gata, v-am dat ce v-am cerut!”. Dar fără ca soluția să fie agreată de sindicatele care ne reprezintă”, a mai spus cadrul didactic, la B1 Tv.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.