fbpx

Primele dispensere cu absorbante, instalate în două școli din București

Primele dispensere cu absorbante au fost instalate în două unități de învățământ din Sectorul 6, a anunțat viceprimarul Mihaela Ștefan.

Elevele din cele două școli vor avea, astfel, acces la produse de igienă intimă gratuite.

Anunțul făcut de viceprimar:

Ieri au fost montate dispenserele pentru absorbante în cele două școli pilot din Sectorul 6.
Mă bucur să văd că propunerea noastră a fost preluată și de alte sectoare sau orașe din țară.
Sincer, am sperat că asta se va întâmpla și sunt foarte fericită că lucrurile s-au întâmplat așa.

Eroii mei sunt oamenii de Always Romania care au sprijinit proiectul de la început și au crezut în noi, fetele de la Pe Stop si Asociația Iele-Sânziene pentru toată munca lor de până acum, 😇zilele aste s-au mobilizat exemplar și susțin centrele de refugiați de la graniță cu produse de igienă personală dar și Oana Țoiu care mi-a dat încredere să merg înainte cu această idee.

Vom începe și atelierele de educație în cele două școli și vom monitoriza programul astfel încât el să poată fi implementat în toate școlile din Sectorul 6.
🦋🦋La mulți ani de Mărțișor !🦋🦋

 

În decembrie 2021, la inițiativa Viceprimarului USR PLUS Mihaela Ștefan, a fost aprobat proiectul privind instalarea unor dispensere pentru produse de igienă menstruală, precum și distribuirea de astfel de produse în unitățile de învățământ gimnazial și liceal de stat din Sectorul 6.

Acest proiect a fost susținut de Oana ȚoiuAsociația Iele-Sânziene și Pe Stop”, a transmis USR.

Proiectul care prevede că fetele vor primi absorbante gratuite în școli a primit aviz pozitiv la comisiile de specialitate din Camera Deputaților, pe 6 decembrie, a anunțat deputatul USR Oana Țoiu. Potrivit acesteia, inițiativa a fost susținută de toate partidele parlamentare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.