fbpx

Primarul Coliban vrea să aducă metodele de predare finlandeze în școlile din Brașov

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, vrea să aducă metodele de predare finlandeze în oraşul pe care îl administrează.

În acest scop, edilul a încheiat un parteneriat cu o universitate din Finlanda, pentru „a implementa metodele de predare finlandeze în curricula şcolară braşoveană”, se arată într-un comunicat al USR, citat de AGERPRES.

 Primăria Braşov a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate Häme din Finlanda care va pune la dispoziţie un pachet de servicii educaţionale în domeniul formării continue pentru directori şi profesori, la toate nivelurile educaţionale: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Pentru a implementa curricula finlandeză în şcolile din Braşov, vor fi selectaţi „cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, un număr de 40 de profesori şi 10 directori de unităţi de învăţământ.

„Modernizarea învăţământului începe cu dascălii şi continuă cu sistemul de predare. Mi-am asumat ca primar să aduc o schimbare reală în învăţământul din Braşov şi mă bucur nespus să anunţ parteneriatul pe care l-am încheiat cu una dintre cele mai importante universităţi de ştiinţe aplicate din Finlanda. Sistemul finlandez de învăţământ este deja binecunoscut în întreaga lume pentru rezultatele sale, rezultate pe care doresc să le văd şi la Braşov şi la nivelul întregii ţări”, a declarat primarul Allen Coliban.

Programul va începe din această toamnă, a menţionat sursa citată. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.