fbpx

Primăria Mogoșoaia a întrebat Universitatea Politehnica daca 2/3 din 15 înseamnă 9.99

Primăria Mogoșoaia a întrebat, într-o adresă oficială, Universitatea Politehnica București daca 2/3 din 15 înseamnă 9.99.

Adresa semnată de primar a fost făcută publică de consilierul local USR Felicia Ienculescu-Popovici.

Educație Privată prezintă oficial documentul: Doc-Jan-18-2022

Miza întrebării nu este, însă, una academică, ci una politică și a reprezentat subiectul principal al ședinței de Consiliul Local care a avut loc aseară.

Publicația Buletin de București a dezvăluit, astăzi, că punctul de pe ordinea de zi care a făcut apel la cunoștințele de matematică ale aleșilor locali din Mogoșoaia a fost cel pentru modificare a majorității calificate. Primarul a vrut neapărat ca numărul necesar de voturi pentru aprobarea exproprierilor din comuna sa să nu mai fie 11, așa cum stabilise același Consiliu Local în aprilie, aplicând legea, ci 10, afirmă jurnaliștii de la Buletin de București. 

Ca să-și dovedească cunoștințele de matematică, primarul Precup a ieșit la tablă. Nici nu a fost greu. Ședințele de Consiliu Local din Mogoșoaia se desfășoară în școală. Cu creta în mână, el le-a demonstrat consilierilor noua teoremă a matematicii.

Primarul din Mogoșoaia, Paul Precup:

” Vorbim de o matematică în care trebuie să respectăm regulile matematice. Dacă ne amintim, din matematică, 2/3 ori 15. O luăm pe regula matematică, da? Cum se fac operațiile în matematică, în ce ordine de fac? Așa scrie în lege, se înmulțește fracția, cu numărul de consilieri. Așa scrie în lege.

Fracția este 2/3, în matematică, puteți căuta repede pe Google, în matematică, ordinea operațiilor este de la stânga la dreapta.

Prima operație care se face, este 2/3. Adică 0.66.

A doua operație este ori 15. Care îți dă, GHICI, 9,99.

ÎN LUMEA REALĂ.

Răspunsul UPB la adresa Primăriei:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.