fbpx

Prima dată la Paris? Cinci sfaturi care îți vor face călătoria memorabilă

Să vezi Parisul este, în sine, o experiență fabuloasă. Să îl vezi alături de copilul tău va fi, cu siguranță, o amintire pentru întreaga viață, atât pentru tine, cât și pentru el. 

Educație Privată și Fiterman Pharma te ajută să transformi fiecare vacanță într-o ocazie de a-i oferi celui mic informații noi și interesante despre locurile pe care le vizitați împreună.

Foto: Erica Dimofte

Cărțile, filmele, desenele animate sau muzica ne fac cunoștință cu această spectaculoasă metropolă cu mult înainte de a ajunge să o vedem în realitate. Și ne conturează o imagine personală a Parisului pe care credem că îl cunoaștem. Când ajungem, în sfârșit aici, acea imagine poate să fie confirmată sau, dimpotrivă, putem avea surpriza de a descoperi un cu totul alt oraș decât cel pe care credeam că îl știm. De aceea, este important să facem această călătorie cu mintea deschisă și să încercăm să facem mai mult decât să bifăm obiectivele turistice celebre. 

 

Sigur, nu e nimic greșit în a dori să faci primul drum chiar la Turnul Eiffel sau la Muzeul Luvru. Însă primul nostru sfat este să nu încercați să aglomerați această vizită cu prea multe destinații. Mai puține obiective, însă văzute în tihnă, înseamnă o experiență mai profundă, o înțelegere mai mare, amintiri mai bine conturate. Și vă oferă șansa de a face un alt lucru care, într-un mod poate mai puțin așteptat, vă va îmbogăți întreaga vizită: să vă plimbați, pur și simplu, pe străzile acestui minunat oraș, fără a avea o oră anume de ajuns undeva, fără să vă stresați că vă așteaptă încă un muzeu cu program strict. 

 

Mai ales pentru copil, al cincilea muzeu văzut într-o singură zi riscă să se transforme într-o amintire difuză și obositoare, oricât de spectaculoase ar fi exponatele de acolo. În schimb, se va bucura, poate, mai mult să savurați, pur și simplu, peisajul complex și de multe ori adorabil al clădirilor, al străzilor, al micilor piețe volante și, poate cel mai important, al oamenilor.

 

Al doilea sfat se referă la perioada pe care e bine să o alegeți pentru această vizită. Dacă vă doriți tihna despre care tocmai v-am vorbit, recomandarea noastră este să planificați călătoria în afara perioadei de vârf a sezonului turistic. Aprilie și octombrie sunt lunile cele mai recomandate de publicațiile de profil. Motivele sunt numeroase: aglomerație mai mică, tarife mai ieftine și un spectacol uimitor oferit de natură în întregul oraș.

Din punct de vedere financiar, trebuie să știi că există mai multe facilități aplicații care te vor ajuta să reduci costurile vizitei. De exemplu, dacă plănuiți să călătoriți cu metroul sau cu mijloacele de transport în comun de suprafață, apelează la abonamentele de o zi sau pentru mai multe zile, care vor reduce considerabil costurile. Pentru obiectivele turistice există mai multe aplicații care îți oferă prețuri reduse până la jumătate la obiectivele turistice majore, inclusiv Turnul Eiffel, Palatul Versailles, numeroase muzee sau croaziere pe Sena.

Vizitatori care așteaptă să se apropie de Mona Lisa, la Muzeul Luvru.

Al patrulea sfat practic este ca atât tu, cât și cel mic, să purtați pantofi cât mai confortabile. Pavajul străzilor pariziene este frumos, însă deplasarea poate deveni extrem de inconfortabilă dacă nu aveți încălțămintea potrivită. Așadar, pune în bagaj cele mai comode perechi de pantofi sport și bucurați-vă cât mai mult de plimbările lungi și pline de sens în Orașul Luminilor!

A cincea recomandare pe care ți-o facem este să iei în considerare varianta de a-ți planifica o parte din vizită în funcție de o anumită temă, care vă interesează atât pe tine, cât și pe copilul tău. Sunteți pasionați de literatură și artă? Atunci un traseu pe urmele marilor scriitori și artiști va fi cu siguranță o bucurie. Nu rata cafeneaua Les Deux Magots, unde obișnuiau să vină Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Paul Verlaine sau Pablo Picasso. Vreți o incursiune în istoria artei? Muzeul Orsay merită cel puțin o jumătate de zi, pentru a-i explora colecția de pictură impresionistă. Moda este pasiunea voastră? Puteți aprofunda acest veritabil fenomen cultural nu doar în magazinele celebre, ci și în expoziții spectaculoase, precum cea de la Palais Galliera, unde veți descoperi piese originale, create de André Courréges, Cristobal Balenciaga, Thierry Mugler, Alexander McQueen, Karl Lagerfeld pentru Chloé în anii 60, Paco Rabanne sau Vivienne Westwood.

 

Creații Paco Rabanne și André Courrèges, la expoziția din Palatul Galliera

 

Articol realizat cu sprijinul

dr fitermanProdusele dezvoltate de specialiștii noștri se bucură de experiența farmaceutică acumulată în 25 de ani. Formulele produselor noastre se bazează pe ingrediente atent studiate pentru a răspunde nevoilor pielii indiferent de vârstă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.