fbpx

Președintele CNE: ”Cui ar trebui să-i fie frică să meargă la școală? Cadrelor didactice sau elevilor?”

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia, a reacționat față de solicitarea sindicatelor din Educație, care au cerut Senatului să aprobe urgent o lege pentru protecția cadrelor didactice.

Într-o postare pe Facebook, Apostoaia enumeră câteva motive de îngrijorare rezultate din felul în care profesorii din România se raportează la teme sociale majore.

Redăm postarea integral, cu acordul autorului:

O corelare interesantă.

În primul rând, avem poziția unei federații sindicale: „Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Senatul introducerea urgentă în circuitul de avizare şi aprobare a proiectului de Lege privind protecţia personalului didactic, spunând că sunt şcoliîn care profesorii sunt umiliţi, jigniţi, scuipaţi sau loviţi, numărul cazurilor de violenţă la adresa cadrelor didactice fiind în creştere.<<Nu mai vrem şcoli în care profesorii să se teamă să meargă din cauza violenţei>>, spun reprezentanții cadrelor didactice.” (sursă: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22985860-sindicatele-…)

În al doilea rând, avem rezultatele unui studiu care s-a desfășurat în perioada 10-24 noiembrie 2017:
„Cercetarea a scos la iveală că:
– 45% dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial;
– 40% dintre ei se declară pentru pedeapsa cu moartea;
(…)
– unul din trei dascăli nu vrea să fie vecin cu persoane de etnie romă (42,5%);
– nu vrea să aibă de a face cu membri ai comunităţii LGBT (38,3%);
– nu vrea să aibă de a face cu persoanele care vorbesc o altă limbă (33.7%);
(…)
– 11% ar favoriza prezenţa unui sistem guvernat de legea religioasă, care ar presupune lipsa partidelor politice şi absenţa mecanismelor electorale;
(…)
– 68,4% sunt de părere că lovirea copiilor de către părinţi este un comportament care nu îşi găseşte niciodată justificare” (sursă: https://www.mediafax.ro/…/studiu-aproape-jumatate-dintre-pr…)

Analizând cererea federației sindicale, în contextul acelui studiu, cui ar trebui să-i fie frică să meargă la școală? Cadrelor didactice sau elevilor?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.