fbpx

Preșcolarii votează. O grădiniță din București a devenit secție de votare pentru copii

Grădinița Bergman-Nature Kindergarten a devenit, pentru o zi, secție de votare, pentru ca preșcolarii să înțeleagă cum se desfășoară un scrutin și să învețe despre drepturile lor electorale,

”Nimeni nu e prea mic pentru a învața ce înseamnă democrația. Și nimeni nu e prea mic pentru a afla cât de importante sunt libertatea de a alege, dreptul la vot și implicarea socială”, au comunicat reprezentanții grădiniței.
Aceștia au explicat și cum a decurs procesul electoral:
În acord cu evenimentele din viața oamenilor mari din jurul lor, am organizat alegeri libere pentru oamenii mici. Astăzi, la secțiile de votare din grădinița noastră, copiii decid asupra unei chestiuni esențiale pentru ei: cum va arata spatiul social in care isi desfasoara activitatea de joaca in fiecare zi. Votanții au de ales între papusi din culturi diferite si cuburi din lemn.
Alegerile organizate de catre noi presupun toate instrumentele necesare pentru desfasurarea corecta a votului liber. Avem buletine de vot, carti de alegator, stampile, urna de vot, cabine de vot, liste cu semnaturi si comisii de numarare a votului.
Revenim cu rezultatele votului, după numărătoarea finală, întocmirea proceselor verbale și desemnarea câștigătorului.
Ps. Implicarea si responsabilitatea oamenilor mici a fost ireprosabila. Recunoastem ca avem aceleasi asteptari de la oamenii mari in ziua alegerilor democratice de pretutideni.
Ps2. Am introdus si votul prin corespondenta pentru oamenii mici care nu au putut participa fizic la exercitiul civic de astazi ✌️.
Grădinița respectivă nu este la prima experiență de acest gen. Anul trecut, cu două zile înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, cele două grădinițe Bergman din Capitală le-au oferit copiilor ocazia de a experimenta ce înseamnă votul. În secții de votare organizate foarte asemănător cu cele reale, preșcolarii s-au pronunțat asupra desertului care urmează să fie în meniul de lunea următoare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.