fbpx

Poliția din Hong Kong a arestat cinci persoane pentru că au publicat povești cu oi și lupi

Senior Superintendent Steve Li Kwai-wah, of the police’s National Security Department, speaks during a news conference after five people were arrested on suspicion of conspiring to publish "seditious material" with the intent of inciting public hatred towards the government among children, in Hong Kong, China, July 22, 2021. REUTERS/Tyrone Siu

Poliția din Hong Kong a arestat, joi, cinci persoane acuzate că au publicat cărți pentru copii care conțin povești cu oi și lupi. Autoritățile susțin că poveștile respective îndeamnă la ură și răzvrătire împotriva guvernului. Cei cinci sunt acum acuzați de sedițiune iar dacă vor fi găsiți vinovați, putea primi o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare, relatează agenția Reuters, citată de Digi 24.

Dacă vor fi găsite vinovate cele 5 persoane arestate vor putea primi o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare.

Arestările fac parte dintr-o serie întreagă de rețineri ale unor persoane pe care autoritățile din Hong Kong le suspectează că ar face parte din mișcarea de disidență pro-democrație. Autoritățile din fosta colonie britanică au început o amplă campanie de reprimare a opoziției și disidenței după ce China a aprobat noua lege a securității pentru orașul-stat, care nominal încă s-ar bucura de autonomie față de Beijing.

Potrivit polițiștilor, una dintre cărțile „Apărătorii Satului Oilor” face referire la la protestele pro-democrație. În poveste lupii vor să ocupe satul și să mănânce oile care însă își folosesc coarnele să riposteze.

Cele 5 persoane arestate făceau parte dintr-un sindicat de logopezi ce publică materiale pentru copii. Poliția afirmă că persoanele reținute sunt doi bărbați și trei femei cu vârste între 25 și 28 de ani.

Inspectorul Steve Li a declarat în timpul unei conferințe de presă că poliția este îngrijorată de cărți fiindcă informațiile din acestea „sucesc mintea copiilor” pentru a le dezvolta „un standard moral de a fi împotriva societății”.

Totodată, o altă poveste vorbește despre 12 oi luate de lupi în satul bestiilor unde acestea ar urma să fie gătite, făcând posibil aluzie la 12 cetățeni ai Hong Kong-ului arestați de China în luna august a anului trecut în timp ce încercau să fugă din oraș cu barca.

Li a afirmat că povestea nu este factuală și că incită la ură împotriva autorităților.

A treia carte spune povestea unor lupi care se furișează printr-o gaură în satul oilor și îi înfățișează pe lupi murdari în timp ce oile sunt curate. Acest lucru este menit să creeze ură împotriva guvernului, susține inspectorul.

povești cu oi

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.