fbpx

Peste jumătate dintre testele salivare ieșite pozitive joi au fost infirmate la PCR

Mai mult de jumătate dintre testele pe bază de salivă efectuate joi în rândul elevilor au fost infirmate la testarea RT-PCR. a transmis Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației,

”La testarea de joi au fost raportate 85 de teste de saliva pozitive. Dintre acestea, 23 au fost confirmate RT-PCR, 47 au fost infirmate , iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, a comunicat Sorin Ion.

Camioane încărcate cu teste de salivă au plecat în cursul nopții de duminică spre luni către inspectoratele școlare din țară, a anunțat luni dimineața Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). 

Anunțul făcut de DSU:

În cursul nopții trecute, IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania a făcut recepția celor 2 milioane de teste de salivă, sosite în avans, în urma discuțiilor purtate în ultimele zile de IGSU cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze astfel de dispozitive medicale.
Odată realizată recepția, camioanele IGSU au fost încărcate cu aceste dispozitive și au plecat imediat în vederea livrării testelor de salivă către inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației.

Ministerul Educației a transmis, aseară, presei că testarea elevilor nu a fost suspendată.

Declarația a venit în contextul dificultăților din procesul de aprovizionare cu teste pe bază de salivă destinate școlilor.

Declarația Ministerului Educației:

Având în vedere interesul public justificat privind testarea elevilor cu teste rapide de salivă, pentru corecta informare a publicului facem următoarele precizări:

Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor.

De asemenea, Ministerul Sănătății ne-a informat asupra faptului că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.