fbpx

Peste 1000 de elevi și angajați ai școlilor, confirmați cu COVID-19. Cazurile la elevi s-au dublat în 5 zile

Peste 1000 de elevi și de angajați din Educație au fost confirmați cu Covid-19 de la redeschiderea unităților de învățământ, potrivit datelor comunicate azi de Ministerul Educației.

Care sunt cifrele comunicate azi:

1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 08-17 februarie: 542
2. Număr elevi confirmați în perioada 08-17 februarie: 600
3. Număr angajați confirmați în perioada 08 – 17 februarie: 472
Câte cazuri a anunțat ministerul la sfârșitul săptămânii trecute- cifre comunicate pe 11 februarie:

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS – CoV – 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total de cazuri la nivel național:

1. Elevi confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 244

2. Clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171

3. Angajați confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 329.

Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului  SARS – CoV – 2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie.

Câte cazuri a anunțat ministerul la sfârșitul săptămânii trecute- cifre comunicate pe 11 februarie: Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS – CoV – 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.