fbpx

„Peda fresh corner”, prima cafeterie la un liceu din România. Elevii își pot cumpăra mâncare sănătoasă chiar în școală – Euronews România

Photo 214215911 © Efrem Anaya Roncel | Dreamstime.com

Sandwich-uri, salate, budincă sau sucuri naturale sunt câteva dintre produsele alimentare pe care le pot cumpăra chiar din interiorul școlii elevii și cadrele didactice de la Colegiul Pedagogic din Timișoara. Unitatea de învățământ a numit acest concept ”Peda Fresh Corner” și, conform unui reportaj difuzat de Euronews România, produsele sunt pregătite după recomandările medicului nutriționist.

Prețurile sunt cuprinse între șase și 25 de lei. De exemplu, o salată veselă cu pui costă 19 lei, iar una greceasă 12 lei. O chiflă cu omletă și brânză cheddar este 10 lei, iar o lipie cu pui ajunge la 23 de lei. Desertul chia cu banane și mango sau cu zmeură și afine costă nouă lei, iar un fresh de portocale șase lei. Elevii pot plăti doar în sistem electronic, cu cardul bancar sau cu telefonul. Plata în numerar este exclusă, în special din motive de igienă, precizează jurnaliștii Euronews România.

Aura Danielescu, inspector școlar general Timiș: „Nu este o cantină obișnuită, pentru că este un loc pentru copilul Secolului 21, un loc în care copiii pot să servească un suc proaspăt, un suc natural, pot să beneficieze de o alimentație realizată de un nutriționist.”

„Peda fresh corner”, așa cum este denumită acum fosta cantină a liceului, transformată acum în cafeterie, are o capacitate de 70 de locuri. Până acum, elevii de la Colegiul Pedagogic erau nevoiți să iasă din incinta școlii în pauze și să-și cumpere diverse gustări de la patiseriile sau magazinele din apropiere.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/omelet-cheese-breakfast-sandwich-table-eating-cutlery-omelet-cheese-breakfast-sandwich-image214215911

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.