Pe internet, Eminescu a devenit ”Meminescu”

Glume, gafe ale unor politicieni, aticole-pamflet, pe lângă postările nostalgice și admirative ale celor care au vrut să își arate prețuirea sinceră față de Poetul Național. Asta a însemnat, pe internet, aniversarea a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Imaginile care s-au viralizat cel mai ușor au avut ca subiect ironizarea clipului realizat anul trecut de Jandarmeria Română, în care angajații acesteia cântau celebra melodie a soților Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Utilizatorii de Facebook au replicat cu meme în care au făcut trimitere la una dintre cele mai cunoscute imagini de la protestul din 10 august 2018.

# NeaMalescuForeverLa 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, un omagiu din arhiva de aur a Jandarmeriei Române. La mulți ani tuturor celor care poartă acest nume! ❤️

Publicată de Morning Glory cu Răzvan Exarhu pe Miercuri, 15 ianuarie 2020

O altă serie de meme care au fost apreciate este cea bazată pe versul ”Și dacă ramuri bat în geam”, din poezia ”Și dacă…”, apărută în volumul Poesii, din 1884. Și acesta a fost reinterpretat într-o cheie glumeață:

Dumnezeu! :))))))))))))))Nu exista asa ceva!!!!!Sursa: @jurnalul unui hater.

Publicată de Ovidiu Vanghele pe Marţi, 15 ianuarie 2019

Continui și eu seria de lucrări aniversare dedicate lui Eminescu

Publicată de Alexandru Pomana pe Miercuri, 15 ianuarie 2020

Politicianul Ana Birchall a fost, la rândul său, una dintre vedetele zilei, după o gafă de comunicare. Pe pagina oficială a acesteia a apărut o postare omagială, însă aceasta a inclus un text introductiv care sugera că o altă persoană scrisese textul respectiv.

Bună ziua very much.Eu încă n-am primit draftu', de-aia nu pot posta nimic despre Eminescu. Încă.

Publicată de Natalie Ester pe Miercuri, 15 ianuarie 2020

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de ironii:

Publicată de Times New Roman pe Miercuri, 15 ianuarie 2020

Poezia ”La steaua” a fost și ea o sursă de inspirație pentru cei care au abordat ziua în cheie ironică:

Publicată de Costel Patrascan pe Miercuri, 15 ianuarie 2020