fbpx

Patriarhul Daniel anunță că BOR va promova vaccinarea în eparhii, printr-o broșură

Patriarhul Daniel a trimis autorităților guvernamentale, dar și structurilor bisericești din teritoriu o scrisoare în care informează că BOR va promova campania de vaccinare, printr-o broșură.

Educație Privată a obținut documentul respectiv, semnat de Patriarhul Daniel, a cărui autenticitate a fost confirmată de surse guvernamentale.

Materialul informativ, intitulat ”Vaccinarea împoriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” a fost redactat de Secretariatul de Stat pentru Culte și transmis la Cancelaria Sfântului Sinod.

Potrivit scrisorii, preoții și personalul clerical care desfășoară activități cu risc crescut vor fi vaccinați în etapa a doua.

Pe 18 decembrie, Patriarhia Română transmitea „că a fost și rămâne favorabilă vaccinării”, dar subliniază că biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical, „cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit”.

Reprezentanții Patriarhiei susțineau, într-un comunicat remis vineri presei, că pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19 este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

„Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților Patriarhiei, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *