fbpx

Părinții cer schimbare: Precizări privind redactarea lucrărilor la Evaluarea Națională 2021

Photo 113875960 © Samorn Tarapan | Dreamstime.com

Grupul civic ”Părinții cer schimbare” a publicat, pe pagina sa de internet, mai multe precizări privind redactarea lucrărilor din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021.

Potrivit sursei citate, precizările provin dintr-un document oficial, trimis de Ministerul Educației către inspectorate, prin nota 29582 in data de 04.06.2021.

Precizările privind redactarea lucrărilor la examen:

1.La probele scrise ale evaluării naționale elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite pagini suplimentare dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora in trei locuri: lateral stânga sus, jos și la mijloc. Eventualele foi suplimentare utilizate de către elevi se vor adăuga, prin capsare în alte doua locuri, situate. intre cele trei locuri astfel încât broșurile cu pagini suplimentare vor avea 5 capse.

2. Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Pe prima pagină a broșurii se completează numărul total de pagini primite de la elev. Spațiile rămase libere/necompletate se barează/marchează cu litera Z.

3. Se aplică ștampila “Evaluare Națională 2021-C.E.”, atât în interiorul broșurii, la mijlocul paginilor, conform modelului notarial (jumătate pe pagina din stânga și jumătate pe pagina din dreapta) pentru a prinde fiecare dintre paginile broșurii, cât și peste colțul închis și lipit al lucrării, fără a semna lucrarea, înainte de ieșirea primului elev din sala în care se susține proba.

4. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare.

5. Caseta de identificare se completează și se sigilează cu etichete conform modelului prevăzut (Anexa nr. 5 și Anexa nr. 6).

6. În caseta de identificare, centrul de examen se completează numai în cazul în care școala de proveniență a elevului este arondată altei unități de învățământ.

7. Elevii cărora nu te este suficient spațiul din broșură pentru răspuns pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua redactarea răspunsului.

Citește continuarea, pe site-ul grupului ”Părinții cer schimbare”

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/students-writing-test-exam-paper-admissions-high-schoo-students-writing-test-exam-paper-admissions-high-school-image113875960

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *