fbpx

”Opriți Rusia! Vă implorăm, salvați-ne!” Mesajul către lume al elevilor dintr-o școală din Kiev, bombardată de armata rusă

Profesoara de engleză Olha Pahutiak-Shalimanova, cadru didactic într-una dintre primele școli bombardate în Kiev de către armata rusă, a realizat un videoclip în care elevii săi imploră lumea întreagă să îi salveze.

Videoclipul profesoarei a fost postat pe Facebook de jurnalista Irina Păcurariu, dar și de actorul Mihai Călin, care o găzduiește pe una dintre elevele din videoclip.

Ce spune Irina Păcurariu:

Kyev. Ukraine.
Profesoara de engleza Olha Pahutiak-Shalimanova a cerut elevilor ei sa-i trimita mesaje din locurile unde se adapostesc de razboi si le-a adunat in acest video. Scoala acestor copii a fost printre primele atinse de bombardamentele din Kiev.
Ce spune Mihai Călin:
Primele zile ale războiului din Ucraina. Una dintre adolescentele pe care le vedeți, Arina, împreuna cu mama ei și sora mai mică , a ajuns după 5 zile pe drum , de la Kyiv la Bucuresti. La școala vorbea in ucrainiană , acasă și cu prietenii , in rusă. Școala ei este lângă blocul lovit de o racheta( pe care l-am văzut cu toții). Au dormit toate 3 intr-o baie timp de 6 zile. Îmi spune ca ei, ucrainenii, sunt mândri și luptă. Vrea la școala . De luni merge la un liceu din Bucuresti.
Profesoara de engleză Olha Pahutiak-Shalimanova a postat pe contul său de Instagram un alt videoclip, în care, prin analogie cu verbele modale din limba engleză, explică de ce ucrainenii au nevoie să fie ajutați de NATO și de ce acest lucru reprezintă și o obligație morală.
Videoclipul poate fi accesat aici.
armata rusă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.