fbpx

OFICIAL Media din gimnaziu devine primul criteriu de departajare la admiterea în liceu

Media din gimnaziu înlocuiește nota la proba de limba română din Evaluarea Națională ca prim criteriu de departajare a candidaților la admiterea în liceu.

Modificarea intră în vigoare începând din anul 2024 și este inclusă în ordinul privind admiterea în liceu, publicat, azi, în Monitorul Oficial.

Media din gimnaziu a fost eliminată din calculul notei de admitere la liceu de fostul minstru Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin de ministru publicat în septembrie 2022, în Monitorul Oficial. 

Ce prevede actul normativ:

 Prin excepţie de la prevederile art. 5 alin. (2) şi (4) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012, pentru repartizarea computerizată, în cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală de absolvire a claselor a V-a- a VIII-a

b) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;

c) nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;

d) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor art. 10 din Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale;

1 comment

  1. Morie spune:

    Ce mai contează domnule media din gimnaziu pentru un an la cel mai prost liceu si după aceea pe banii familiei pe relația familiei ne transferam la cel mai bun liceu din județ, copii care învață își dau silința in gimnaziu oare merită toate sacrificiile ca să vie smecheri prin transfer să facă ceva pe munca lor.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.