fbpx

OFICIAL Indemnizațiile de creștere a copilului, majorate cu 50% pentru mamele de gemeni, tripleți sau multipleți

Photo 12787767 © Starfotograf | Dreamstime.com

Guvernul a decis, astăzi, ca indemnizațiile de creștere a copilului să fie majorate cu 50% în cazul mamelor de gemeni, tripleți sau multipleți. Măsura este valabilă și în cazul femeilor care nasc din nou în timpul perioadei de concediu pentru îngrijire a copilului.

Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă:

Am aprobat astăzi, în ședința de #guvern, #majorarea cu 50% a #indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au #gemeni, #tripleți sau #multipleți. Prin această măsură sprijinim familii în care cresc acum aproximativ 4700 de copii și pentru care ne-am dorit armonizarea indemnizației cât mai aproape de valoarea cheltuielilor pentru creșterea a doi sau mai mulți bebeluși în același timp.

Această decizie se va aplica și în cazul femeilor care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului.

Toate aceste măsuri, care vor intra în vigoare din ianuarie 2023, sunt parte din politicile de încurajare a natalității în #România, în contextul declinului demografic. Este datoria statului să sprijine familiile și să asigure atât o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între părinți, cât și un echilibru între viața profesională și cea privată a acestora.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-pretty-twins-image12787767

Am aprobat astăzi, în ședința de #guvern, #majorarea cu 50% a #indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au #gemeni, #tripleți sau #multipleți. Prin această măsură sprijinim familii în care cresc acum aproximativ 4700 de copii și pentru care ne-am dorit armonizarea indemnizației cât 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.