fbpx

O profesoară a lansat o petiție împotriva premierii publice a elevilor, la final de an școlar

O profesoară din Bacău a lansat o petiție în care cere eliminarea premierii publice a elevilor la final de an școlar. 

Profesoara susține că renunțarea la această practică ar însemna respectarea dreptului la intimitate al copilului.

Conținutul petiției, integral:

Numele meu este Ana-Nela Popoveniuc și sunt profesor doctor la Școala Gimnazială ,, Ion Creangă” din Bacău. Aeastă petiție este creată în nume personal, ca urmare a efectelor pe care am observat că le are asupra elevilor premierea în cadru festiv a celor cu rezultate bune, făcându-le publice mediile, scoțându-i în evidență și separâdu-i în acest fel de colegii lor, dar și suferința celor cu rezultate mai puțin bune, care sunt puși în antiteză, în mod fățiș, cu cei premiați.

Susțin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public, prin astfel de ierarhizări finale, în învățământul obligatoriu.

Școala nu reprezintă un concurs, ci dreptul firesc al copilului la educație. Elevii să fie premiați pentru reușite la olimpiade și concursuri și nu la absolvirea unui an școlar, în fața tuturor. Ei nu trebuie să fie în competiție cu colegii lor, sistemul ierarhic deschis conducând către invidie și ură, încurajând animozități între copii de vârsta mică și adolescenți.

Consider transmiterea publică a mediilor și a rezultatelor obținute de elev, fără a fi nevoie de acordul părintelui sau tutorelui, o încălcare a datelor cu caracter personal, cu efecte traumatizante emoțional pentru copil.

 

4 comments

  1. Ionelia spune:

    O prostie… Lăsați-le copiilor muncitori să primească premierea finalului de an. E ca și cum tu ai munci mai mult decât colegii tăi, aș putea să te promovez pentru efortul depus, dar n-o fac.

  2. Giuli spune:

    O opinie corectă, as mai adaugă și stabilirea unui cadru școlar, sobru pentru serbările de premiere sau de sfârșit de an. Mă refer la machiaje exagerate, toalete extravagante la copii până în clasa a 8-a și chiar după . Cum se simt copii săraci și sunt mai mulți decât cei cu posibilități!

  3. Lucian spune:

    Este o prostie. Nu stiu de ce nu se gandeste putin la calitatea actului didactic? Ne apucam sa promovam mediocritatea la scara larga? Ce vor face aceste idei stupide? Ce facem cu elevii merituosi? Ii stigmatizam si in schimb promovam lichelele? Principala cauza a lichelismului in randul elevilor este slaba prestatie a cadrelor didactice. Cu asta trebuie inceput madam!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.