fbpx

O grădiniță din Nordul Ucrainei, distrusă de bombardamente

O grădiniță din Cernihiv, localitate situată în Nordul Ucrainei, a fost distrusă într-un bombardament efectuat sâmbătă dimineața de armata rusă, anunță Digi 24.

Orașul ucrainean se află aproape de granița cu Belarus și Rusia.

În momentul atacului în clădire nu se afla nimeni, populația din zonă adăpostindu-se în locuri special amenajate.

În urmă cu câteva zile, o altă grădiniță, situată în Lugansk, a fost lovită de obuzele artileriei rusești. Atunci, clădirea aflată în localitatea Stanțî Lugansk a nimerit sub focul artileriei separatiștilor din Donbas, după un schimb de focuri separatiști și forțele guvernamentale.

În momentul atacului, în grădiniță se aflau copii și educatori. Trei dintre educatoare au fost rănite la nivelul capului. La fața locului s-au deplasat serviciile de urgență și au reușit să evacueze în siguranță copiii.

Și clădirea liceului din Vrubivka, în care se aflau elevi și profesori, a fost avariată joi de focurile de artilerie, fără a fi însă nimeni rănit, a informat Ministerul ucrainean al Apărării.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat bombardarea grădiniței din Stanțî Lugansk drept „o mare provocare” și a chemat OSCE să continue activitatea de monitorizare în Ucraina, ca măsură de descurajare.

„Bombardarea unei grădinițe în Stanțî Lugansk de către forțele proruse este o mare provocare. Este important ca diplomații și OSCE să rămână în Ucraina, activitatea lor de monitorizare constituie o formă suplimentară de descurajare”, a transmis Zelenski pe Twitter.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.