fbpx

O grădiniță din București a avut un caz de COVID-19. Cum a gestionat situația ca să nu devină un focar

Grădinița Bergman din București a avut un caz de COVID-19 confirmat în urmă cu două săptămâni. Proprietarii grădiniței au povestit, pe Facebook, cum au gestionat situația, astfel încât unitatea de învățământ să nu devină un focar:

”Astăzi se împlinesc 14 zile de la apariția unui caz de Covid-19 în cadrul uneia dintre grădinițele noastre. 14 zile în care, din fericire pentru noi și pentru comunitatea noastră, am reușit să rămânem la acest singur caz, fara nici o alta infectare.

Datorită faptului că am avut, încă de la bun început, de când am primit permisiunea de a reîncepe activitatea preșcolară, un protocol foarte bine pus la punct și o serie de reguli foarte stricte, de igienă și siguranță, de la care nu ne-am abătut nicio clipă, primul caz de Covid-19 din comunitate, apărut la unul dintre educatorii noștri, NU a adus cu sine apariția unui focar. Faptul că educatorii din comunitatea Bergman poartă mască, faptul că grupele de copii folosesc pe rând spațiile grădiniței, faptul că cei mici petrec afară foarte mult din timpul de la grădiniță, faptul că spălarea pe mâini și dezinfectarea se fac cu regularitate și cu responsabilitate – toate acestea și multe altele pe lângă acestea ne-au ajutat astăzi să răsuflăm ușurați. Știm că asta nu înseamnă că virusul nu ne va mai atinge, sunt șanse să se mai întâmple, suntem conștienți; dar știm și că respectarea regulilor de igienă și distanțare ne poate ajuta să minimizăm posibilitatea îmbolnăvirilor cu noul virus.

Le mulțumim tuturor oamenilor din comunitatea noastră, oameni mici și oameni mari, pentru toată înțelegerea de care au dat și dau dovadă în această perioadă și pentru încrederea pe care o au în noi că facem tot ce este omenește posibil să fim împreună în siguranță. Le suntem recunoscatori pentru suportul emotional oferit in aceasta perioada si pentru modul in care si-au manifestat empatia si respectul fata de toti membrii comunitatii noastre.

Am ales să vorbim public despre asta fiindcă ni se pare extrem de important pentru noi toți, parinti si antreprenori din educație, să înțelegem că riscul de îmbolnăvire scade atunci când suntem responsabili și conștienți că, în aceste vremuri, regulile stricte ne pot face viața mai ușoară. Acum, mai mult ca niciodata, disciplina este foarte importanta si poate deveni un generator al libertatii.”