fbpx

O grădină zoologică a separat cinci papagali unii de alții, pentru că se încurajau reciproc să înjure

O grădină zoologică din Marea Britanie a fost forțată să separe cinci papagali din specia ”Gri african” care nu se mai opreau din înjurat vizitatorii. Paznicii au declarat presei că păsările s-au încurajat reciproc să continue să înjure și a fost necesar să fie mutate din voliera principală în aer liber.

Billy, Eric, Tyson, Jade și Elsie au duși departe de ochii vizitatorilor săptămâna aceasta, relatează The Associated Press. S-au alăturat recent coloniei de 200 de papagali gri africani din Lincolnshire Wildlife Centre. Au sosit în august, au fost ”cazați” împreună și, foarte curând după aceea, au copleșit rapid personalul cu limbajul lor obraznic.

“Suntem destul de obișnuiți să înjure papagalii, dar nu am avut niciodată cinci în același timp”, a declarat pentru AP directorul executiv al centrului, Steve Nichols. „Majoritatea papagalilor sunt tăcuți când sunt expuși, dar, dintr-un anumit motiv, acești cinci adoră să se afle în centrul atenției”.
Potrivit lui Nichols, niciunul dintre vizitatorii grădinii zoologice nu s-a plâns de papagali și majoritatea oamenilor i-au considerat amuzanți. Totuși, proprietarii grădinii zoologice s-au gândit că ar fi cel mai bine să-i țină departe de copii, astfel încât să nu provoace momente inconfortabile. Au fost separați și mutați în diferite zone diferite ale centrului, astfel încât acum nu mai pot să se provoace unii pe alții să folosească limbaj licențios.

Papagalul gri african (Psittacus erithacus), cunoscut și ca papagalul Jako, (în engleză African Grey Parrot sau Grey Parrot) este o specie de papagali originară din pădurile Africii de Vest și Centrale.