fbpx

NY Times: Când școlile din New York se vor redeschide, 700.000 de elevi ar putea să nu revină în clase

Photo by Colton Duke on Unsplash

Când școlile din New York se vor redeschide, doar aproximativ 335.000 de elevi, aproape o treime din cei aproximativ 1,1 milioane de școlari ai orașului, ar putea reveni la cursurile în format fizic, anunță publicația NY Times.

Cu câteva săptămâni înainte ca primarul Bill de Blasio să decidă închiderea școlilor, el le-a dat părinților un termen destul de scurt pentru a decide dacă copiii lor se vor întoarce în sălile de clasă în acest an școlar.

Săptămâna aceasta, newyorkezii și-au dat verdictul: doar aproximativ 35.000 de copii care învățaseră de la distanță la începutul anului școlar au cerut să treacă la o învățare personală de fiecare dată când școlile din oraș se redeschid.

NY Times notează că numărul de familii care aleg ca elevii să se întoarcă în sălile de clasă reprezintă atât o dezamăgire majoră, cât și o surpriză pentru primar, care a spus că are un mandat de la părinți să redeschidă școlile. Părinților li s-a cerut să ia o decizie dificilă cu privire la modul în care copiii lor vor învăța pentru restul anului școlar, în timp ce amenințarea cu închiderea la nivel de sistem se profila.

Toate școlile din oraș au fost închise începând de joi, deși primarul a promis să le redeschidă cât mai curând posibil.

New York City deține cel mai mare sistem școlar public din Statele Unite.

Orașul a atins pragul de 3% pentru noile cazuri zilnice de Covid-19 în medie pentru ultimele șapte zile, ceea ce a impus decizia oficialilor locali de a închide școlile.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a declarat că primarul ar putea schimba pragul pentru momentul în care orașul va trebui să închidă școlile, dar schimbarea acestui prag se va confrunta probabil cu reacții adverse din partea Federației Unite a Profesorilor, organizația care reprezintă cele mai multe cadre didactice din oraș.

Decizia a venit ca o lovitură majoră pentru metropolă, în timpul confruntării sale cu pandemia de coronavirus. Aproximativ 300.000 de elevi și familiile lor vor fi afectați de închiderea școlilor.

„Trebuie să luptăm împotriva celui de-al doilea val al Covid-19”, a scris domnul de Blasio într-un tweet.

Cancelarul Richard A Carranza de la New York City Public Schools a afirmat într-o declarație că sistemul școlar va fi închis „temporar” doar pe fondul creșterii cazurilor, dar nu a dat nicio indicație asupra momentului în care elevii ar putea să se întoarcă în sălile de clasă.