fbpx

Ziua Porților Deschise la viitorul sediu al Liceului Internațional IOANID, destinat învățării prin experiment

Începând cu toamna acestui an, Liceul Internațional IOANID se extinde, prin deschiderea unui nou sediu pe Calea Victoriei, nr. 109, într-o clădire care îmbină atât eleganța arhitecturală, cât și dinamismul și vitalitatea zonei efervescente în care se află. 

La treisprezece ani de la deschiderea porților primului sediu IOANID și la numai patru ani de la inaugurarea ultimei clădiri din cadrul grupului de instituții, echipa este pregătită să pășească în lumea viitorului, prin crearea nu doar a unei instituții de învățământ, ci a unui hub de învățare. O abordare educațională nouă, cu o nouă misiune, pentru a răspunde nevoilor actuale ale liceenilor și pentru a-i aduce mai aproape de școala și profesiile viitorului. 

Cele cinci etaje ale campusului central vor fi organizate sub forma unor laboratoare și ateliere de lucru, în care elevii din clasele IX-XII din sistem românesc (clase de filologie și științe ale naturii), dar și din sistem internațional Cambridge să participe la experiențe practice de învățare. Se va sparge bariera tradiționalului prin preluarea de către profesori și elevi, pe rând, a rolului de mentor și îndrumător. Obiectivele vizează atât excelarea academică, lucru demonstrat de rezultatele obținute de Liceul Internațional IOANID, prin plasarea repetată în top școli din București, dar și dezvoltarea personală a membrilor comunității. Astfel, fiecare licean va deveni mai încrezător în sine, va fi responsabil, ascultat, dinamic și își va dezvolta abilități precum managementul problemelor sau a situațiilor de criză și creativitatea, pregătindu-se să devină cetățean universabil într-o lume în continuă schimbare. 

Echipa IOANID oferă tuturor celor interesați de înscrierea într-un astfel de sistem posibilitatea de a participa la un eveniment de tip Open Day în noua locație, la sfârșitul lunii iunie. Activitatea va avea loc pe 30 iunie, începând cu ora 14.00, programul constând în participarea elevilor care vor fi clasele IX-XII la activități bazate pe tehnologie, susținute de specialiști în domeniu. Proiecte în Canva, instalații experimentale, compoziții muzicale la Theremin (instrument muzical electronic bazat pe legile fizicii), cuvinte încrucișate sau vizite în tranșeele primului război mondial prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală, toate acestea fac parte din programul evenimentului.

Părinții pot efectua înscrierea la IOANID Open Day prin completarea formularului online, disponibil aici: https://www.ioanid.com/ziua-portilor-deschise/ 

IOANID – Grădiniță, Școală & Liceu reprezintă un grup de instituții de învățământ acreditate și autorizate atât în sistem românesc, dar și de sistemul internațional Cambridge. Cele patru sedii se regăsesc în zona Piața Romană, în clădiri monument istoric, dotate conform celor mai noi standarde educaționale. Rezultatele obținute de elevii IOANID au amplasat școala pe locul I în topul școlilor din București.

Mai multe detalii despre oferta educaționala pentru clasele IX-XII se regăsesc aici: https://www.ioanid.com/high-school-educational-offer/ 

Cei intersați de un posibil parteneriat cu Liceul Internațional IOANID pot apela 0758 054 437 sau își pot manifesta interesul prin email la [email protected] .