fbpx

Specialiștii în marketing digital câștiga cu mult peste media altor domenii

Omni channel technology of online retail business. Multichannel marketing on social media network platform offer service of internet payment channel, online retail shopping and omni digital app.

Din nevoia de adaptabilitate, tot mai multe business-uri s-au mutat în online în ultimii ani, astfel, Marketingul Digital a devenit un domeniu din ce în ce mai cunoscut și prosper.

Pentru că a trecut printr-o dezvoltare accelerată, acum se pun la bătaie din ce în ce mai multe locuri de muncă, iar specialiștii în marketing digital pot ajunge să câștige salarii cu mult peste media altor domenii. Salariile promovate în acest domeniu pot ajunge la mii sau chiar zeci de mii de lei, așa cum reiese și din studiul realizat de specialiștii de la Rezistența Online.

Studiul are la bază datele obținute cu ajutorul Salario până la data de 4 februarie 2022, de la peste 330.000 de persoane.

Un studiu realizat de firma Rezistența Online având la bază informațiile colectate de Salario evidențiază faptul că cele mai bine plătite poziții sunt cele de manager marketing (15000-24500 lei) și cele de specialist marketing digital (9860-20000 lei), urmate de analist SEO (7000-15000 lei), specialist PPC (6500-13000 lei) și copywriter (6000-12000 lei).

Câștigurile pot fi substanțiale, mai ales dacă activezi în orașe din România recunsocute pentru succesul avut în acest domeniu: București, Cluj, Timșoara sau Iași.

În același timp, cele mai mici câștiguri le revin, în acest domeniu, asistenților de marketing și editorilor (1593 lei), analiștilor de marketing (1610 lei), analiștilor date junior (1955 lei) și coordonatorilor de proiecte (2300 lei).

Studiul amintit mai sus precizează, de asemenea, orașele cu cele mai mici salarii (Suceava, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu sau Târgu Mureș).

Pentru a putea atinge performanțe înalte în acest domeniu și pentru a avea șansa la câștiguri de acest fel, participarea la Cursuri Marketing Online susținute prin programul MAKE IT ACADEMY ar putea reprezenta soluția ideală. Acest program este unul intensiv, fiind format din cursuri de specializare în domeniile SEO, Content Writing, Google Ads, Social Media sau Facebook Ads, precum și în alte unelte necesare marketingului digital. Un avantaj major al acestor cursuri este dat de modul de desfășurare, acestea putând fi urmate atât fizic, cât și online.

Marketingul digital oferă posibilități multiple în ceea ce privește activitatea profesională. În funcție de nivelul de experiență, o persoană poate deveni asistent de marketing digital, copywriter, specialist PPC, analist SEO, specialist în marketing digital sau manager marketing.

Participarea la cursurile de marketing online precum Cursuri SEO, Cursuri de Social Media si Facebook Ads – îți poate oferi șansa de a obține nu numai venituri consistente, ci și o experiență în acest domeniu pe care o poți folosi în avantajul tău, în vederea dezvoltării unei vieți profesionale impresionante.

Resursă foto – Adobe Stock.