fbpx

Școala Primară EuroEd – Activități în semestrul I

6 Februarie 2019

Școala EuroEd apare în media chinezească!
Articolul de mai jos laudă Școala EuroEd pentru găzduirea activităților în întâmpinarea Anului Nou Chinezesc.
În articol se menționează interesul elevilor pentru scrierea caracterelor chinezești, curiozitatea lor și a părinților pentru obiceiurile ce însoțesc Anul Nou și activitățile de preparare a mâncărurilor tradiționale împreună cu părinții, elevii și profesorii. Școala, se precizează în articol, va continua să susțină predarea limbii chineze și să organizeze activități culturale astfel încât mai mulți studenți sa înțeleagă pe deplin China și cultura chinezească.
Puteți accesa articolul din link-ul de mai jos:

http://eurochinesedaily.com/2019/02/06/%e5%b8%83%e5%a4%a7%e5%ad%94%e9%99%a2%e9%9b%85%e8%a5%bfeuroed%e5%ad%94%e5%ad%90%e8%af%be%e5%a0%82%e4%b8%be%e5%8a%9e%e8%bf%8e%e6%96%b0%e6%98%a5%e7%b3%bb%e5%88%97%e6%b4%bb%e5%8a%a8/

În presa ieșeană la linkul de mai jos:

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/scoala-ieseana-care-are-in-programa-obligatorie-limba-chineza–211243.html?fbclid=IwAR13h3HLXZvyIMILGS_FhuGUCs6bBz55SvIfDJkOuFWJ-zWvpwZ4QT260Xk

1 Februarie 2019

Finalul de semestru ne-a prins cu multe activități interesante. Elevii clasei a II-a, împreună cu părinții lor, au sărbătorit anul nou chinezesc învățând să facă yuán xiāo. Ceilalți elevi au învățat caligrafie. Astăzi, de ziua internațională a cititului împreună, am ‚devorat’ împreună cărți în gând și cu voce tare.

18 Decembrie 2018 – La Mitropolie cu colinda

Elevii clasei a III-a au fost oaspeții Mitropoliei în ultima zi de școală a anului. Au fost însoțiți de părinții lor și au cântat frumoasele și tradiționalele colinde de Crăciun.

13 Decembrie 2018

Suntem recunoscători pentru ceea ce avem. Dăruim cu mare drag celor care au mai puțin ca noi. Elevii claselor a II-a, a III-a, și a IV-a au oferit alimente neperisabile (zahăr, făină, paste, orez, ulei, fasole etc) celor nevoiași, în prag de sărbători.

7 Decembrie 2018 – Muncă, perseverență, pasiune și succes

Sărbătorim reușitele elevilor noștri

Călin Paraschiv – elev în clasa a III-a a câștigat împreună cu echipa FC Politehnica 2009 turneul regional de fotbal, fiind în primele 8 echipe din țară care vor concura în turneul național de pe 17-18 Decembrie. Bravo, Călin!

Medeea Amaziliței – a câștigat premii la Concursul Internațional de Dans ’Lebăda de Cristal’ de la Sinaia. Menționăm locul I cu Dansul Tarantella, locul I la balet clasic ‚Blue Walz’, locul III cu solo clasic, locul II cu dans clasic solo – Fary Doll Variation. Medeea face balet de trei ani în afara școlii și în urma acestui concurs a câștigat o bursă de o săptămână în Italia pentru balet clasic.

Continuăm poveștile noastre de succes cu Adelina Gavrilescu elevă în clasa a II-a care a participat și ea la Concursul Internațional ’Lebăda de Cristal’ de la Sinaia, unde a câștigat locul I  la balet clasic împreună cu echipa cu dansul ’Waltz of the Snowflakes’. Adelina a câștigat și ea o cursă de o săptămână în Italia la vară să practice baletul clasic.

Adelina este și ea dedicată baletului, pe care îl practică după orele de curs.

6 Decembrie – Moș Nicolae

Se spune că în noaptea de 5 Decembrie, Moș Nicolae aduce dulciuri copiilor cuminți și un băț copiilor obraznici. Elevii noștri au venit dis-de-dimineață cu ciuboțelele lustruite, au împodobit bradul și au fost răsplătiți din plin. Ne-am adus însă aminte și de copiii nevoiași care sunt în situații mai nefericite decât noi, și am oferit din daruri copiilor de la Asociația Salvați Copiii, Iași.

 

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Am îmbrăcat portul național, am cântat și am dansat Hora Unirii, am făcut prezentări de proiecte și ne-am simțit mândri că suntem români.

22 Noiembrie 2018 – Institutul Confucius

Sărbătorim împlinirea a 5 ani de activitate a Institutului Confucius în România. EuroEd a fost partener de încredere al acestei instituții, predând limba chineză, promovând cultura și tradiția chinezească în Iași.  Suntem mândri de această colaborare și dorim Institutului mulți ani cu succese.

10 Noiembrie 2018

Cei mai tineri dintre elevii EuroEd au participat astăzi la activități sportive organizate de Federația Română de Fotbal, Primăria Iași și Inspectoratul Județean Iași care au drept scop promovarea fotbalului și a educației fizice în școlile ieșene.

Acest proiect dorește ca prin fotbal să promoveze importanța lucrului în echipă, a unui mod de viață sănătos și a valorilor de lider. Cei mici au jucat fotbal, au participat la numeroase ateliere de lucru și s-au distrat de minune.

 

22 – 26 Octombrie 2018 – Programul Școala Altfel

În timpul acestei săptămâni elevii experimentează procesul de învățare în afara sălilor de curs. Amintim parte din activitățile noastre:

  • Atelier de gătit
  • Cățărări
  • Muzeul de Istorie Cucuteni
  • Centrul de Meteorologie Regional Moldova
  • Studio de dans
  • Fabrica de echipamente pentru automobile
  • Cabinet stomatologic
  • Bojdeuca lui Ion Creangă

 

21 Octombrie 2018

Studiile arată că în România o persoană aruncă în medie 250kg de resturi alimentare pe an; mult peste media europeană de 175kg. Peste 90% din această cantitate sfârșește direct la gropile de gunoi fără posibilitatea de a fi reciclată. În același timp, în jur de 25% din populația României are dificultăți în a-și procura hrana zilnică. La orele de eco-crafting, elevii noștri au învățat despre cum să economisească mâncare, ce să facă cu resturile alimentare astfel încât să reducă pierderile și ce modalități de acțiune civică putem avea astfel încât să fim responsabili atât individual și colectiv de reducerea deșeurilor alimentare.

12 Octombrie 2018 – Vizită de lucru in China

Membri fondatori EuroEd sunt în China pentru a explora parteneriate cu instituții de prestigiu. Până acum, s-au asigurat colaborări importante, care fac din Școala EuroEd singura instituție din România care diseminează în mod organizat și sistematic limba și cultura chineză. Delegația noastră a vizitat școli asociate Universității de Științe Politice din China care au peste 2000 de elevi care îmbină în mod armonios tradiția cu tehnologia de ultimă oră la orele de curs.

 

5 Octombrie 2018 – Ziua Internațională a Educației

Ziua Internațională a Educației a fost sărbătorită prin diverse activități la EuroEd. Elevii au învățat despre diverse sisteme de educație din întreaga lume. Prof. Ming Wang a vorbit elevilor despre ritualurile școlare din China, despre deosebirile în educație din mediul rural și mediul urban chinezesc și despre concurența acerbă pentru educația universitară. Astfel, elevii au învățat diverse metode de relaxare a ochilor predate elevilor din China la începutul zilei de școală, au învățat despre orarul tipic al școlarilor chinezi și despre examinările pe care trebuie să le parcurgă un elev pentru a ajunge la universitate.

Am continuat ziua învățând despre oameni gata să-și sacrifice viața pentru dreptul la educație al fiecărui copil. Asfel, am învățat despre Malala, fetița din Pakistan, regiunea văii Swat, care la 12 ani a fost împușcată de Talibani pentru activitatea ei și a tatălui ei de a promova dreptul la educație al fetelor. Am citit extrase din cartea ei autobiografică și i-am ascultat discursul pe care l-a rostit la decernarea premiului Nobel în 2014.

26 Septembrie 2018 – Ziua Limbilor Europene

Ziua Limbilor Europene a fost sărbătorită de toți elevii Școlii Primare și a Școlii Gimnaziale EuroEd. Astăzi am aflat că această zi a fost declarată în 2001 de Consiliul European pentru a sărbători diversitatea lingvistică a Europei, că există în jur de 200 de limbi diferite in Europa și că în Londra se vorbesc mai mult de 250 de limbi diferite.

Elevii s-au antrenat într-o dezbatere interesantă pe tematica importanței limbilor străine. Elevii au învățat fraze comune în multe limbi europene (slovacă, germană, olandeză, suedeză, cehă, poloneză, spaniolă, portugheză, greacă, albaneză etc), și au conversat cu profesorii, părinții și cu personalul școlii în aceste limbi.

 

26 Septembrie 2018

Elevii clasei a II-a și a III-a au participat la atelierele interactive intitulate Corpul Uman. Au învățat despre organele interne, despre scheletul uman, mușchi și sistemele care stau la baza funcționării corpului nostru. Au făcut o călătorie virtuală în creierul uman și au văzut cum se formează emoțiile și simțurile.

Aceste acțiuni vin în sprijinul curriculum-ului de Științe ale Naturii din clasa a III-a.