fbpx

Școala Gimnazială EuroEd – Activități în semestrul I

Sinteza activităților Școlii Gimnaziale EuroEd pe semestrul I.

6 Februarie 2019

Școala EuroEd apare în media chinezească!
Articolul de mai jos laudă Școala EuroEd pentru găzduirea activităților în întâmpinare a Anului Nou Chinezesc.
În articol se menționează interesul elevilor pentru scrierea caracterelor chinezești, curiozitatea lor și a părinților pentru obiceiurile ce însoțesc Anul Nou și activitățile de preparare a mâncărurilor tradiționale împreună cu părinții, elevii și profesorii. Școala, se precizează în articol, va continua să susțină predarea limbii chineze și să organizeze activități culturale astfel încât mai mulți studenți să înțeleagă pe deplin China și cultura chinezească.
Puteți accesa articolul din link-ul de mai jos:

http://eurochinesedaily.com/2019/02/06/%e5%b8%83%e5%a4%a7%e5%ad%94%e9%99%a2%e9%9b%85%e8%a5%bfeuroed%e5%ad%94%e5%ad%90%e8%af%be%e5%a0%82%e4%b8%be%e5%8a%9e%e8%bf%8e%e6%96%b0%e6%98%a5%e7%b3%bb%e5%88%97%e6%b4%bb%e5%8a%a8/

În presa ieșeană la linkul de mai jos:

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/scoala-ieseana-care-are-in-programa-obligatorie-limba-chineza–211243.html?fbclid=IwAR13h3HLXZvyIMILGS_FhuGUCs6bBz55SvIfDJkOuFWJ-zWvpwZ4QT260Xk

 

27 Ianuarie 2019

27 Ianuarie este ziua comemorării victimelor Holocaustului. Elevii clasei a V-a, împreună cu prof. Emil Juverdeanu au rezervat ora de istorie de astăzi acestui eveniment. Au învățat despre situația politică care a dus la Holocaust, despre supraviețuitori și eroi, și, bineînțeles, despre Anne Frank.

 

 

25 ianuarie 2019

O incursiune în viitor: lecțiile de matematică cu Dnul Marius Pașa, profesor al Școlii Gimnaziale EuroEd. Lecția de astăzi cu elevii clasei a IV-a a presupus călătoria dintr-o poveste într-alta prin rezolvarea unor situații inedite: combinațiile posibile de drumuri între satele unei comune, variații posibile ale unor oferte din meniurile unui restaurant, aflarea timpului cel mai scurt de găsire a cifrului unui seif, strategii optime de ofensivă și defensivă într-un meci de paintball.
Matematica e altfel la EuroEd!

21 ianuarie 2019

Săptămâna aceasta este una specială pentru elevii noștri de clasa a IV-a. Este săptămâna in care trag cu ochiul in viitor la orele din clasa a V-a.
Astfel, astăzi au avut o ora de biologie cu Dna prof. Gabriela Pascal unde au învățat despre părțile componente ale unei plante și despre importanța polenizării.

 

18 Decembrie – Ultima zi de școală

Elevii clasei a V-a au vizitat elevii Școlii Speciale Constantin Păunescu cu cadouri. Am petrecut ziua cântând colinde, confecționând felicitări de Crăciun și împărțind cadouri.

 

29 Noiembrie 2019 – Alecart

Elevilor noștri li se oferă oportunități nelimitate pentru a-și cultiva gustul pentru literatură. Astăzi, am fost gazdele scriitoarei Liliana Corobca și am avut ocazia să îi discutăm cartea Kidnerland. A urmat apoi o dezbatere pe tema acestei cărți în amfiteatrul arhiplin al Colegiului Național Iași, unde elevul nostru, Theodor Șargu-Dumăchiță, a fost ales de colegii de la Clubul Alecart să prezinte cartea. A făcut-o cu fluență, naturalețe și simț critic. Bravo, Theodor!

22 Noiembrie 2018 – Institutul Confucius

Sărbătorim împlinirea a 5 ani de activitate a Institutului Confucius în România. EuroEd a fost partener de încredere al acestei instituții, predând limba chineză , promovând cultura și tradiția chinezească în Iași.  Suntem mîndri de această colaborare și dorim Institutului mulți ani cu succese.

 

17 Noiembrie 2018 – Clubul de lectură Alecart

Elevii clasei a V-a fac călătorii în lumea lecturii în fiecare joi, împreună cu colegii lor de la Alecart Jr, elevi ai clasei a VI-a la Colegiul Național, Iași. Sub atenta îndrumare a Tamarei Bivol și a Raisei Manolescu, editori Alecart, și a prof. Emil Munteanu, profesorul lor, elevii discută cărți, învață cum să privească din mai multe perspective și să intre în jocul provocator al întâlnirii cu personaje și autori.
Acest club presupune dezbateri literare cu alți cunoscători ai literaturii: tineri cu pasiune pentru citit, scriitori și alte personalități din scena culturală locală și națională.

5 Noiembrie – Olimpiada Speranțe Olimpice

Elevi ai Școlii Gimnaziale EuroEd au reprezentat școala cu succes la Olimpiada de matematică Speranțe Olimpice de la Pașcani. Dintre cei 122 de participanți, Teodor Ciobanu s-a clasat al 6-lea, iar Robert Gherghel a luat locul 37.

Facem matematica aplicat. Ne distrăm la maximum, dar și învățăm.

9 Noiembrie 2018

Continuăm clubul de Robotică care are mare succes cu elevii clasei a V-a. Aceștia au început prin a-și însuși noțiuni de bază despre placa de dezvoltare Arduino Uno, LED-uri și rezistoare electrice. Elevii au comandat cu ajutorul acestora un LED, apoi două, apoi trei, contruindu-și singuri hardware-ul și modificând codul corespunzător noii situații de învățare. Învățarea continuă prin comanda unei celule de afișare cu un digit și pe codare.

22 – 26 Octombrie 2018 – Programul Școala Altfel

În timpul acestei săptămâni elevii experimentează procesul de învățare în afara sălilor de curs. Astfel, parte din activitățile noastre au avut loc la:
– Atelier de gătit
– Aeroportul Internațional Iași
– Tur pietonal al Iașului și cunoașterea obiectivelor turistice importante
– Muzeul de Istorie
– Librăria Cărturești
– Muzeul de Istorie și Arheologie Cucuteni

 

12 Octombrie 2018 – Vizită de lucru în China

Membri fondatori EuroEd sunt în China pentru a explora parteneriate cu instituții de prestigiu. Până acum, s-au asigurat colaborări importante, care fac din Școala EuroEd singura instituție din România care diseminează în mod organizat și sistematic limba și cultura chineză. Delegația noastră a vizitat școli asociate Universității de Științe Politice din China care au peste 2000 de elevi care îmbină în mod armonios tradiția cu tehnologia de ultimă oră la orele de curs.

5 Octombrie 2018 – Ziua Internațională a Educației

Ziua Internațională a Educației a fost sărbătorită prin diverse activități la EuroEd. Elevii au învățat despre diverse sisteme de educație din întreaga lume. Prof. Ming Wang a vorbit elevilor despre ritualurile școlare din China, despre deosebirile în educație din mediul rural și mediul urban chinezesc și despre concurența acerbă pentru educația universitară.
Prof. Dr. Elena Seghedin de la Facultatea de Științe ale Educației, Univ. Al. I. Cuza a fost invitatul clasei a V-a și a pornit o dezbatere cu elevii despre ierarhia de nevoi a lui Abraham Maslow, despre nevoile de bază și cele complexe, și despre locul educației în această ierarhie.
Am continuat ziua învățând despre oameni gata să-și sacrifice viața pentru dreptul la educație al fiecărui copil. Asfel, am învățat despre Malala, fetița din Pakistan, regiunea văii Swat, care la 12 ani a fost împușcată de Talibani pentru activitatea ei și a tatălui ei de a promova dreptul la educație al fetelor. Am citit extrase din cartea ei autobiografică și i-am ascultat discursul pe care l-a rostit la decernarea premiului Nobel în 2014.
Am continuat ziua învățând despre drumul spre școală elevilor din diverse părți ale lumii, peste ghețarii din Nepal, munții din China sau peste pe podurile firave care atârnă peste apele umflate de ploi ale Indoneziei. Am învățat cu toții să fim mai umili și să apreciem dreptul la educație care ne este respectat.