fbpx

Noul ROFUIP. Profesorii nu au voie să facă meditații contracost cu elevii de la clase

Photo 112484862 © Andreaobzerova | Dreamstime.com

Proiectul noului Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) conține și interdicția explicită ca profesorii să facă meditații contracost cu elevii de la propriile clase.

Este pentru prima dată când această interdicție este introdusă în ROFUIP.

Ea este menționată la articolul 39, alineatul 6:

Personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare activităţi de pregătire suplimentară/meditații contracost cu elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul şcolar în curs, conform procedurii pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, aprobată prin ordin al ministrului educației.

Începând din acest an, profesorii trebuie să completeze anual declarații de interese, în care să menționeze și activitățile de meditații.

Declarația de interese se face în scris, pe propria răspundere și cuprinde norma didactică, activitățile de predare, activitățile de pregătire cu elevii – meditații și activitățile didactice desfășurate în cadrul unor proiecte, îndeplinite de cel care o completează, conform modelului standard prevăzut în Anexa nr. 2 la procedură .

Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese.

Alte interdicții adresate profesorilor, menționate în proiect:

Personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare şi să încurajeze acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului/elevului şi viaţa intimă, privată sau familială a acestuia sau ale celorlalţi salariaţi din unitate.

Personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum şi să agreseze verbal, fizic sau emoţional copiii/elevii şi/sau colegii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.