fbpx

Profesorii trebuie să depună anual declarații de interese, în care să treacă și meditațiile – proiect

Sursă foto: Freepik

Ministerul Educației a lansat astăzi, în consultare publică, Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare. Conform documentului, profesorii trebuie să completeze anual declarații de interese, în care să menționeze și activitățile de meditații.

Ce prevede proiectul legislativ:

Art. 5 (1) Declarația de interese se face în scris, pe propria răspundere și cuprinde norma didactică, activitățile de predare, activitățile de pregătire cu elevii – meditații și activitățile didactice desfășurate în cadrul unor proiecte, îndeplinite de cel care o completează, conform modelului standard prevăzut în Anexa nr. 2 la procedură .
(2) Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese.
(3) Personalul didactic de predare angajat ulterior datei de 31decembrie completează și depune declarația de interese în termen de 5 zile de la angajare.

(4) Pentru declararea intereselor, datele se completează cu informaţiile valabile la data completării declaraţiei.

(5) Formularele privind declarația de interese sunt puse la dispoziția personalului didactic de predare, în format electronic, pe pagina de internet a DJIP/DMBIP și a unității de învățământ preuniversitar sau, la cerere, în format letric, de către responsabilul pentru declarațiile de interese.

Art. 6 (1) Responsabilul pentru declarațiile de interese și directorul unității de învățământ au obligația verificării concordanței informațiilor specificate în declarațiile de interese, de către persoanele care au obligația de a le completa, cu informațiile transmise compartimentului resurse umane din cadrul DJIP/DMBIP prin proiectul și planul de încadrare.

(2) Cadrul didactic încadrat în două sau mai multe unități de învățământ completează o singură declarație de interese, conform modelului standard prevăzut în Anexa nr. 2 la procedură, într-un număr de exemplare egal cu numărul de unități de învățământ în care este încadrat și depune câte un exemplar completat la fiecare completat.

Art.22 (1) Nedepunerea declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta Procedură, precum şi nedeclararea activităților de pregătire cu elevii – meditațiilor, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri, constituie abatere disciplinară.

(2) Nerespectarea obligaţiilor legale, prevăzute în prezenta Procedură, de către directorii unităților de învățământ și de către persoanele responsabile cu implementarea sau coordonarea implementării prevederilor prezentei Proceduri constituie abatere disciplinară.

Proiectul poate fi accesat, integral, aici:

proiect_procedura_art_169_L198_2023

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.