fbpx

Noua clădire DSBU este aproape gata!

de Friederike Gribkowsky – Președintele Consiliului Deutsche Schule Bukarest (DSBU)

Cea mai mare bucurie a noastră, cei de la DSBU, se concretizează prin una dintre promisiunile făcute. Promisiunea noastră a fost să începem anul școlar 2020 – 2021 într-o clădire nouă și, în același timp, modernă. Culminăm prin a fi una dintre cele mai moderne școli din Europa, iar în septembrie ne putem bucura de toate facilitățile pe care ni le aduce această școală. 

Suntem încântați de tehnologia pe care o putem oferi, dar la fel de important ni se par și cele 3 terenuri de sport, pista de atletism, sala de sport, biblioteca, aula, cele 2 laboratoare de științe, creșa, grădinița, școala, liceul, cât și parcarea cu aproximativ 100 de locuri. Toate acestea ne fac să așteptăm cu nerăbdare deschiderea noii școli care este aproape gata. 

În urmă cu mai bine de un an și jumătate, așteptam să apară primele utilaje ce aveau să ridice ceea ce se vede astăzi. Acum, când suntem atât de aproape, așteptăm ca acestea să plece, pentru ca noi să putem să începem noul anul școlar în noua școală DSBU. 

Suntem foarte entuziasmați! Am crezut întotdeauna în meritul fiecărui copil în parte, iar asta ne-a determinat să pășim mai ușor peste toate obstacolele care ne-au ieșit în cale. Ceea ce ne bucură atât pentru elevii, cât și pentru profesorii noștri este că din toamnă vor avea un loc plăcut, un loc destinat învățăturii și educației, în care spațiul de întâlnire germano-român să se dezvolte în continuare. 

 

Despre DSBU

”Suntem o școală încă tânără, în care se întâlnesc copii și tineri din România, Germania, Austria, Elveția și multe alte țări. Reunim toate grupele de vârstă sub același acoperiș, de la creșă, grădiniță și școală primară până la liceu, copiii și tinerii învață împreună. Scopul nostru este să îi educăm să fie cetățeni independenți și resonsabili, care să contribuie în mod inteligibil și implicat la proiectarea viitorului.

Printre aceste lucruri pentru noi se numără conviețuirea tolerantă într-o comunitate interculturală, în care toată lumea să se simtă bine-venită și luată în serios. Printre acestea se numără și dezvoltarea, mai ales a limbii germane, astfel încât toți elevii noștri să aibă șansa de a absolvi. Fiecare elev contează.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.