fbpx

NASA a difuzat primul videoclip de pe Marte, transmis de Perseverance

NASA a difuzat, în această seară, primul videoclip filmat pe planeta Marte de roverul Perseverance. Videoclipul surprinde momentele în care Perseverance a ajuns pe planetă.

Roverul Perseverance a ajuns pe Marte pe 18 februarie și a coborât pe suprafața planetei.

Perseverance este al cincilea rover pe care NASA îl trimite pe Marte. Primul a fost trimis în 1997.

Perseverance are dimensiunile unui automobil și a fost conceput pentru a explora craterul Jezero de pe Marte ca parte a misiunii Marte 2020 a NASA. A fost fabricat de Jet Propulsion Laboratory și a fost lansat la 30 iulie 2020, la 7:50 a.m

Perseverance poartă șapte instrumente științifice și are în total 19 camere și două microfoane. Roverul poartă și elicopterul Ingenuity, care va încerca primul zbor cu motor pe altă planetă.

Misiunea sa este de a căuta semne ale vieții antice marțiene și de a identifica tehnologiile necesare pentru a crea oxigen din atmosferă. Cercetătorii speră că această misiune va pregăti terenul pentru viitoarele misiuni cu echipaj.

De asemenea, va mai colecta mostre de roci și de sol și le va aduce pe Pământ pentru a fi analizate. Ansamblul va explora Craterul Jazero cel puțin un an marțian, adică aproximativ 687 de zile pe Pământ.

Roverul Perseverance reprezintă o evoluție în design față de predecesorul său, roverul Curiosity. Ambele au un plan de caroserie similar, un sistem de aterizare, o etapă de croazieră și un sistem de alimentare. Cu toate acestea, inginerii au proiectat roțile Roverului Perseverance pentru a fi mai robuste decât roțile Curiosity, care au suferit unele daune. Roverul are roți din aluminiu mai groase și mai rezistente, cu lățime redusă și un diametru mai mare (52,5 cm (20,7 in)) decât roțile Curiosity de 50 cm (20 in). Roțile din aluminiu sunt acoperite cu cleme pentru tracțiune și spițe curbate din titan pentru suport elastic. Asemeni lui Curiosity, rover-ul include un braț robotizat, însă acesta este mai lung și mai puternic, măsurând 2,1 m (6 ft 11 in). Brațul găzduiește un mecanism elaborat de prelevare și prelevare de eșantioane pentru a stoca probe geologice de pe suprafața marțiană în tuburi de stocare ultra-curate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.