fbpx

Muzica românească este preferată de 79% dintre românii cu educație medie – sondaj INSCOP pentru News.ro

Aproape trei sferturi dintre români preferă muzica românească, procent cu 10% mai mare decât în urmă cu zece ani, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro.

Potrit sondajului, muzica românească este preferată de 91% dintre cei cu educaţie primară, de 79% dintre cei cu educaţie medie şi de 44% dintre cei cu educaţie superioară.

Cei mai mulţi ascultători de muzică românească sunt în mediul rural – 86% şi cei mai puţini sunt în Capitală – 48%.

”În ultimii 10 ani, muzica românească a câştigat în popularitate, trei pătrimi din populaţie declarând că preferă mai mult muzică românească, comparativ cu două treimi care declarau acelaşi lucru în 2013. Doar o cincime declară că preferă mai mult muzica străină, comparativ cu o treime care declarau acelaşi lucru în urmă cu 10 ani. Votanţii PSD, ai AUR, persoanele cu educaţie primară, locuitorii din mediul rural, persoanele cu venituri mici, respondenţii cu vârsta de peste 60 de ani declară în proporţii semnificativ mai mari decât media populaţiei că preferă muzica românească. Preferinţele sunt ceva mai echilibrate în rândul votanţilor USR, al persoanelor cu educaţie superioară, al locuitorilor din Bucureşti sau al persoanelor cu venituri mai mari”, a explicat Remus Ştefureac, director general al INSCOP Research.

Cei mai mulţi ascultători de muzică românească sunt în mediul rural – 86% şi cei mai puţini sunt în Capitală – 48%.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.