fbpx

Monica Anisie, mesaj de Ziua Educației pentru profesorii care s-au adaptat crizei COVID-19

Sursă foto: digifm.ro

Ministrul  Monica Anisie, adresează un mesaj de Ziua Educației acelor categorii de profesori care au făcut față provocărilor aduse de criza COVID-19.

Mesajul ministrului, integral:

👩🏻‍🏫 UNESCO celebrează în acest an Ziua Educației, propunând tema „Profesorii: gestionând criza, reimaginând viitorul”. Criza Covid-19 a scos la iveală și a amplificat problemele sistemului educațional ignorate ani la rândul. În aceste momente ne aflăm la o răscruce de drumuri și stă în puterea noastră, a celor sărbătoriți astăzi, felul în care alegem să regândim educația din România.
Îi felicit cu această ocazie pe toți profesorii care au avut abilitatea de a gestiona criza, de a face față provocărilor și de a se adapta, astfel încât educația să continue! Este demnă de apreciere și merită admirația noastră disponibilitatea atâtor cadre didactice care și-au demonstrat asumarea exemplară a menirii pe care o au în educație și implicarea necondiționată. Știm însă că profesorii nu sunt doar cei care ne învață matematică, chimie ori rolul circumstanțialei într-o frază, ci și cei care ne sprijină emoțional, oferindu-ne încredere în momentele cele mai grele, cei care ne îndrumă în viață ori ne arată că nu trebuie să renunțăm la prima problemă ivită în cale, cei care reușesc să asigure o educație de calitate, în mod egal, pentru toți elevii.
Ziua de astăzi este dedicată acestor profesori, a celor care, cu vocație și dăruire, își desfășoară activitatea indiferent de dificultăți. Ne îndreptăm astăzi gândul de recunoștință către toți acești profesori, subliniind că ei merită aprecierea noastră nu doar o dată pe an, cu prilejul acestei sărbători, ci au nevoie de sprijinul nostru constant. Tuturor cadrelor didactice care fac cinste profesiei, le transmit aprecierea și susținerea mea!
LA MULȚI ANI, sănătate și putere de muncă pentru a vă îndeplini menirea cu responsabilitate și cu satisfacții profesionale remarcabile!