fbpx

Monica Anisie: Debirocratizarea ARACIP a fost adoptată de Guvern

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că debirocratizarea procedurilor utilizate de ARACIP pentru evaluarea școlilor a fost adoptată de Guvern.

Anunțul făcut de Monica Anisie:

Ceea ce anunțam devine realitate! În cadrul ședinței de astăzi a Executivului, au fost aprobate cele două Hotărâri de Guvern privind noile standarde naționale de evaluare internă și externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP.
✅ Astfel, din anul școlar 2021-2022, noile standarde pun accentul pe reducerea cerințelor/condițiilor de îndeplinit cu 57% pentru autorizarea de funcționare provizorie (de la 93 la 40), cu 77% pentru acreditare și cu 76% pentru evaluare periodică (de la 1095 la 265). Este un nou pas în procesul de #debirocratizare pe care mi l-am asumat încă de la preluarea portofoliului de ministru. #sepoate
✅ Reamintesc, totodată, că aceste noi standarde vor sta la baza asigurării accesului la educație și vor garanta echitatea furnizării serviciilor educaționale, pentru că o educație de calitate nu poate fi decât incluzivă. În acest scop, au fost introduse prevederi explicite în direcția respectării legislației privind drepturile copilului și nediscriminarea.
✅ Mai mult decât atât, digitalizarea joacă un rol cheie în tot acest demers: în prezent, întregul proces de evaluare externă se poate realiza și online, iar prin noua metodologie, va exista și obligația în acest sens.
CONTEXT:
Pe 8 octombrie, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că va revizui toate procedurile ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), ca parte din procesul de debirocratizare a învățământului: ”Degeaba am inițiat procesul de debirocratizare la nivelul unităților de învățământ, dacă activitatea acestora e blocată de niște decizii și cutume ale celor de la ARACIP.

Nu voi ezita să iau decizii în ceea ce privește activitatea celor de la ARACIP! Le-am cerut de atâta timp să vină cu propuneri concrete, cu soluții, însă până acum nu am primit mai nimic!”, declara Anisie, la momentul respectiv.
debirocratizarea

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.