fbpx

Mircea Geoană, despre exodul tinerilor: Văd un risc ca România să se stingă ca națiune

Datele demografice „catastofale”, conjugate cu exodul tinerilor români spre Occident, fac ca România să aibă pe termen mediu riscul de „a se stinge ca națiune”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

La Târgul Gaudeamus, Mircea Geoană a subliniat existenţa unui declin demografic în ţara noastră, cu „jumătate din tinerimea românească” alegând să părăsească ţara.

„Văd un risc pe termen mediu ca România să se stingă ca naţiune. E plină cartea de istorie de naţiuni care nu mai există. Şi faptul că avem tinerii noştri care aleg să plece din ţară, plus demografie care este atât de catastrofală, eu văd un risc. Poate nu în 10 ani, poate nu în 20, dar în secolul care vine, văd un risc pentru naţiunea noastră, efectiv mi-e frică de acest lucru”, a adăugat Geoană, citat de Ziare.com.

Pe de altă parte, acesta a arătat România a ajuns la un moment în care „actualul model de organizare, politică, de societate, de economie, inclusiv la nivel de influenţă internaţională şi-a atins limita”.

„Inclusiv Constituţia României cred că a ajuns la o limită”, a afirmat Mircea Geoană.

Acesta și-a lansat Volumul „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Cartea scrisă de Mircea Geoană a fost publicată la editura Litera.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.