fbpx

Ministrul Muncii, răspuns pentru profesori: Nu există un sac de bani pe care să-l împărțim

Marius Budăi, ministrul Muncii, le transmite profesorilor că ministerul nu are „un sac de bani” pe care să-l împartă la toată lumea.

„Cu siguranță că cerințele lor sunt îndreptățite. Discutăm și avem toată deschiderea. Vom dezbate aceste aspecte odată cu discuțiile pe legea salarizării”, a spus Budăi la Digi24.

„Din păcate nu o putem face peste noapte. Avem deja materiale de la toate ministerele de linie, le-am înaintat și la Banca Mondială, facem analize de impact după care stăm iar la masă și discutăm”, a adăugat el.

Întrebat dacă există posibilitatea creșterii salariilor profesorilor, Budăi a spus: „Asta trebuie discutat foarte serios. Nu emit nicio ipoteză până nu vedem analizele de la Banca Mondială, până nu discutăm cu Comisia și cu Ministerul de Finanțe”.

„Nu există la Ministerul Muncii un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea. Haideți să fim obiectivi”, a mai spus ministrul, la Digi24.

Ministerul Educației a transmis, ieri, că nu poate negocia solicitările de creșteri salariale ale profesorilor.

Instituția afirmă că a înaintat către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin adresa nr. 8.551/16.02.2023, o serie de propuneri privind noile grile de salarizare pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Adresa este semnată și asumată de reprezentanții tuturor federațiilor sindicale în domeniul învățământului, inclusiv învățământul superior. 

1 comment

  1. Bristena spune:

    Niciodată nu sunt bani de ajuns pentru învățământ, doar pentru indemnizațiile parlementarilor, ale prefectilor și primarilor, pentru sănătate, ANAF, ANRE, METROREX, ASPA ȘI MULTE ALTELE…

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.