fbpx

Ministrul Cercetării cere creșterea numărului de ore de informatică

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, a inclus creșterea numărului de ore de informatică printre necesitățile pe care le-a enumerat la reuniunea Comitetului pentru implementarea proiectului România Educată.

Ce spune ministrul Cercetării:

Am participat astăzi la reuniunea Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată”, alături de premierul României, membri ai guvernului, administrației prezidențiale și ai altor instituții.
“România Educată” este baza României sănătoase, României digitalizate, României curate sau României prospere.
MCID este în egală măsură beneficiar și partener al acestui program.
În întâlnire am subliniat următoarele lucruri:
🔸🔹 creșterea numărului de ore de informatică pentru ridicarea generală a nivelului de competențe digitale (capitol la care România se află sub media europeană) și reducerea deficitului de resurse umane în sectorul IT.
🔸🔹 crearea de facilități de orientare în cariera de cercetare pe toate segmentele lanțului de educație. În PNRR am inclus opt centre de orientare în carieră care îi vor apropia pe elevi sau pe studenți de lumea cercetării prin programe dedicate.
🔸🔹 suplimentarea investițiilor în conectivitate, pe lângă cele 94 de milioane € alocate din PNRR, este esențială, fără de care România nu poate beneficia de învățământ digitalizat, administrație sau sănătate digitalizate. Sunt încă multe localități care au o viteză de sub 100 Mb/s la punct. Avem nevoie de autostrăzi rutiere dar și de autostrăzi digitale.
România Educată este România copiilor noștri. Eșecul nu este o opțiune!
plimentarea investițiilor în conectivitate, pe lângă cele 94 de milioane € alocate din PNRR, este esențială, fără de care România nu poate beneficia de învățământ digitalizat, administrație sau sănătate digitalizate. Sunt încă multe localități care au o viteză de sub 100 Mb/s la punct. Avem nevoie de autostrăzi rutiere dar și de autostrăzi digitale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *