fbpx

Marian Staș, expert: Documentul ”România Educată” e mai degrabă cumințel

Marian Staș, expert în educație, consideră că documentul ”România Educată” e ”mai degrabă cumințel”, deși conține multe prevederi benefice pentru sistemul de învățământ.

„Percepția mea, la prima citire a raportului e aceea a perpetuării fricii de schimbare. Frica de schimbare de paradigmă manifestată de decidenții politici e o frică ce decurge din teama profundă de schimbare a societății, în ansamblul ei.

Deci textul e mai curând cumințel și se zbate între două locomotive importante: pe de o parte, nevoia recunoscută, conștientizată de transformări radicale, iar pe de altă parte, teama de a nu tulbura prea mult apele. Prin urmare, e o tensiune care, în acest moment, în documentul pe care eu l-am citit e nerezolvată și în opinia mea, documentul în proporție de 51% are în el nota asta de teamă, de rezistență, de frica de schimbare acolo unde ar trebui să fie măsuri cu adevărat de secol XXI”, a declarat pentru wall-street.ro Marian Staș.

Centrarea axată pe valori precum echitate, integritate, stare de bine, profesionalism, respect, flexibilitate sau excelență este, cu siguranță un bun câștigat, însă riscul ca acestea să devină forme fără fond este unul extrem de ridicat, a mai spus Marian Staș.

Marian Staș este cadru didactic asociat la Universitatea București (consultanță de proces; Facultatea de Psihologie și Științele Educației) și Harvard Kennedy School (metode cantitative; programul de vară MPA-MC), dar și Președinte al Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei (www.clublmt.ro/), un program educațional care sprijină dezvoltarea personală şi profesională a unei noi generații de lideri în România, capabilă să își asume și să declanșeze schimbarea prin curajul acțiunii civice.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.