fbpx

Ministerul Educației: Corpul de Control verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul ISMB

Corpul de Control al Ministerului Educației verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, informează instituția, într-un comunicat.

Ministerul precizează, de asemenea, că au fost efectuate plățile pentru salariile aferente 30 de unități de învățământ din Capitală.

 

Comunicatul, integral:

Ministerul Educației a intervenit în vederea soluționării problemei create de către
Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Disfuncționalitatea a fost cauzată de necorelarea evidențelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unitățile de învățământ. Acțiunea Ministerului Educației a condus la deblocarea plății salariilor pentru angajații celor 30 de unități de învățământ special și de masă din Municipiul București.
Astăzi, 18 februarie 2021, au fost efectuate plățile pentru salariile aferente. Precizăm că
Ministerul Educației a asigurat constant și în timp util fondurile necesare plăților salariale ale tuturor angajaților din învățământ, corespunzător numărului de posturi alocat fiecărui județ, respectiv Municipiului București.
În urma solicitării ministrului Educației, Corpul de Control verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, raportat la legislaţia şi reglementările în vigoare. Rezultatele vor fi comunicate de îndată ce acțiunea Corpului de control va fi finalizată.

Situația referitoare la salariile restante a fost semnalizată, ieri, de AGERPRES.

„Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, declara Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret”. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *