fbpx

Mesajul unei studente care a crescut într-un centru de plasament: ”Să luptați pentru tot ceea ce vă doriți cu toată inima și să nu vă descurajați!’”

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a publicat, pe pagina sa de Facebook, mesajul pe care o studentă care a crescut într-un centru de plasament îl transmite copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Rodica-Ionela Ioniță le spune acestora să lupte pentru ceea ce își doresc și să nu se lase descurajați.

Mesajul studentei, integral:

✒️ Campania ANPDCA #delaabandonlasucces vă face cunoștință astăzi cu Rodica-Ionela Ioniță, studentă la Politehnică.

📝 ‘’Să luptați pentru tot ceea ce vă doriți cu toată inima și să nu vă descurajați! ‘’ – Ioniță Rodica-Ionela

👋 ‘’Salutare, tuturor! Numele meu este Rodica și am 19 ani. La vârsta de 8 ani am ajuns în grija celor din sistemul de protecție specială. Acest lucru nu m-a împiedicat să învăț, să urmez un liceu și, în cele din urmă să intru la Universitatea Politehnică, Facultatea de Transporturi, specializarea Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale.

👉 Sunt o persoană modestă, o fire ambițioasă, sinceră și empatică. Pentru mine, speranța m-a ajutat să merg mai departe și să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus. Prima interacțiune cu lumea copiilor mai puțin norocoși a fost atunci când am ajuns în centrul de urgențe ”Cireșarii”, din Ploiești.

✍️ După aproape o jumătate de an petrecut acolo, am fost transferată la Centrul de plasament din Vălenii de Munte, împreună cu cele două surori ale mele.
Aici am fost susținută de majoritatea personalului, în special, de unul dintre educatorii din centru, care m-a ajutat necondiționat și căruia îi voi fi recunoscătoare mereu.

🫂 Viața în centru m-a învățat să fiu mai puternică, să mă descurc și să evoluez. Am realizat că dacă nu fac ceva pentru mine și nu lupt pentru viitorul meu, voi ajunge într-o situație similară cu cea a părinților mei.

🫶 De-a lungul anilor petrecuți în centru am întâlnit multe persoane care m-au ajutat, m-au inspirat și mi-au devenit modele. Datorită celor care m-au văzut, m-au auzit, mi-au dat încrederea și oportunitățile de care aveam nevoie pentru a evolua, am reușit să obțin cele mai valoroase experiențe, nelipsite de obstacole și provocări, dar pe care le-am depășit cu succes.

👩 Experiențele pe care le-am trăit în familie și în centrul de plasament m-au motivat să fiu ceea ce sunt astăzi.
Încrederea în forțele proprii, consolidată de persoanele apropiate m-a ajutat să reușesc la școală.

📘 Consider că școala are rolul său, însă important este ceea ce reușești să faci cu informațiile pe care le asimilezi.
Visul meu este de a mă perfecționa, atât în domeniul pe care am ales să-l studiez, cât și în viața de zi cu zi.

🙏 Ca să evoluezi, trebuie să fii dispus să-ți faci prezentul și viitorul diferite de trecut. Trecutul tău nu este destinul tău!

👍 Mesajul meu pentru toți copiii și tinerii descurajați aflați în sistemul de protecție specială și care doresc să realizeze ceva în viață este următorul:
👉 Să luptați pentru tot ceea ce vă doriți cu toată inima și să nu vă descurajați!” – Rodica.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.